Picknickmacka gjord med kärlek

Annonssamarbete med Pågen

Mackor är utan tvekan världens bästa mat. Alla har vi vår favoritmacka. Ta en bit bröd fyll eller toppa med något gott. Ät din macka till frukosten, lunchen, som nattmacka, ta den när du är på språng eller njut av den ute i det gröna på en picknick. Underbart! Nu när det är så varmt och skönt ute är mackor det jag helst packar ner i matsäcken när jag ska ut med barnen. Det funkar alltid och är alltid lika uppskattat.

Pågens bröd är inte bara goda och perfekta till mina matiga mackor, de kan även avnjutas med gott samvete. Pågen har nämligen ett fantastiskt fint tänk i sitt koncept “Vi bakar med Kärlek”. De jobbar med de finaste råvarorna, svenskt mjöl och inga konserveringsmedel. De värnar om miljön och tar hand om rester i deras kretsloppsarbete. De bröd som inte säljs i butiken återvänder Pågen och gör jäst av resterna som de sedan kan baka nytt bröd av. Ett grymt sätt att minska matsvinnet på. Deras bröd levereras färska till butiken utan att frysas in först.

Här kommer recept på en ljuvlig macka som är lika läcker att servera kall som varm. Packa ner i matsäcken eller lägg den på smörgåsgrillen. Jag har använt Pågens nya bröd Ljus Surdegslimpa. Så himla gott bröd!

2 dubbelmackor
4 skivor Ljus Surdegslimpa
1 st mozzarella (ca 125 g)
1 tomat
2 msk pesto
4-5 st basilikablad

Gör såhär:
Skär tomat och mozzarella i skivor. Bre pesto på en brödskiva. Toppa med mozzarella, tomat och basilika. Lägg en brödskiva över. Packa ner i matsäcken, ut i det gröna och njut. Eller grilla mackan nån minut på smörgåsgrillen. Enkelt och supergott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close