En mycket enkel och fantastiskt god pastarätt som tillagas på annorlunda sätt. Pastan rostas tills den blir gyllene innan den kokas. Pastan får lite nötig smak och mer tuggmotstånd när den rostas, väldigt gott. Sen vänds pastan i äggröra med vitlök. Låter kanske lite udda men tro mig det är över förväntan gott. Detta gick hem hos alla i familjen. Receptet har jag fått från bästa mellose.se . Tusen tack för receptet.
6 portioner
500 g tagliatelle
10 st ägg
2 st vitlöksklyftor
2 tsk stark paprikapulver (kan ersättas med mild)
0,5 tsk kryddpeppar
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning och pastan
Serveringförslag:
Yoghurt och chilipulver
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Bryt pastan i mindre bitar och lägg på en plåt. Rosta pastan tills den blir gyllenbrun, ca 10- 15 min. Koka upp vatten med salt och lite olivolja. Koka pastan al dente och sila av.
Knäck äggen i en skål, krydda med kryddpeppar, paprikapulver, salt, svartpeppar och vispa sedan äggen med en gaffel eller handvisp tills det blir ordentligt blandat. Hetta upp olivolja och stek äggen under omrörning tills du får en äggröra. Vänd i pastan, pressa i vitlök, ringla lite olivolja och stek allting under omrörning nån minut. Servera gärna med yoghurt och chilipulver.
Wow det här kommer att bli så gott. Jag älskar bulgur och ris med rostad vermicelli. Det här kan bli ännu godare. Ska använda spaghetti då vi inte har tagliatelli hemma.