Cha gio-Friterade vietnamesiska vårrullar

Frasiga vietnamesiska vårrullar fyllda med färs och glasnudlar. Så goda! Traditionellt fylls Cha Gio med både fläskfärs och räkor. Man använder stora räkor som man hackar fint och blandar i fyllningen. Jag har skippat räkorna och använt nötfärs. Även vegofärs funkar strålande i vårrullarna.

4 portioner
300 g färs av valfri sort 
100 glasnudlar
1 ägg
2 morötter
Liten klyfta vitkål
1 röd eller gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk fisksås
1 frp rispapper (ca 340 g)
Rapsolja till fritering
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Sojadippsås- recept HÄR!
Sötsur sås- recept HÄR!
Lime & koriander

Recept på vietnamesiska sommarrullar hittar du HÄR! filippinska vårrullar HÄR! ugnsbakade vårrullar HÄR!

Gör såhär:
Koka upp vatten, lägg nudlarna i kokhett vatten. När nudlarna har mjuknat silar du av dom och sköljer i kallt vatten. Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, strimla löken och vitkålen tunt, riv eller pressa vitlök. Blanda ihop nudlar, färs (färsen ska vara rå), morot, vitkål, vitlök, lök och fisksås. Knäck i ägget, smaka av med salt och peppar, blanda lite till.

Doppa rispapper i kokhett vatten, lägg ca 3 msk fyllning längs kanten. Rulla ihop tills du kommer till mitten av rispappret. Vik ihop kanterna och rulla tills du får en vårrulle. Lägg på en bricka med bakplåtspapper och fortsätt tills du har fyllt alla vårrullar. Lägg vårrullarna i kylen i ca 20 min utan att du täcker dom med något. Detta gör du för att vårrullarna ska torka lite innan fritering.

Hetta upp olja till 180° i en stekpanna med höga kanter. Fritera vårrullarna ca 4-5 min på varje sida. Tills de får en fin frasig yta och är genomstekta. Låt rinna av på papper och servera med dippsås, pressa lime över och garnera med koriander.

Jag har rivit mitt kök och om 3 veckor kommer jag att få mitt drömkök! Livet är lite kaotiskt just nu! Tur att solen skiner och att jag har kunnat laga mat utomhus Jag flyttade in i mitt hus 2018 och köket var långt ifrån vad jag önskade mig i ett kök men det var helt ok. Jag försökte hitta lösningar för att få det att fungera med både mitt jobb och vardag. Köket var vitt och högblankt, luckorna öppnades uppåt, jag rekommenderar absolut inte såna luckor till någon som lagar mycket mat😬 Jag hade en stor vinkyl i köket som tog plats och jag dricker inte vin, så den fick bli min ört och äggkyl. Jag ställde en stor klumpig köksbänk mitt i köket för att kunna filma mina matklipp och jag behövde dessutom mer arbetsyta. Den var mest i vägen de dagar jag inte jobbade i köket. Sen började saker och ting gå sönder i mitt kök. Köksfläkten pajade, lampan i kylen gick sönder och det var droppen när diskmaskinen började krångla. Köpte en ny och när den skulle monteras fick jag veta att mina rör i köket var felmonterade, det gick inte att montera den nya diskmaskinen OCH det fanns fukt under diskmaskinen. Jag fick nog där🫠 Mitt kök var slitet och jag hade verkligen försökt hitta lösningar men nu åker den bort och jag ska se till att få ett kök som fungerar med både min vardag och mitt jobb. Jag jobbar hemifrån och älskar det! Viktigast för mig är att få ett smart, tåligt och funktionellt kök med mycket förvaring. Mycket viktigare än att det är snyggt. Jag längtar tills det är klart. Förhoppningsvis står det klart om 3 veckor 😍

10897 187

Vad äter du till middag ikväll?😍

3065 136

Smörgåstårta 😍
Så god och smidig rätt! Räcker till många, kan förberedas i god tid innan servering och passar lika bra att servera till vardags som till fest🎉 Recept på den godaste smörgåstårtan hittar du i länken i min profil @zeinaskitchen

5242 44

Smörstekt gnocchi tillagad i ugn med en läcker sås. Så enkelt och gott😍
4-6 portioner
800 färsk gnocchi
1 gul eller rödlök
1 knippe sparris
200 g champinjoner
200 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2,5 tsk paprikapulver
5 dl grädde
Ca 2 dl riven ost
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Skiva champinjonerna, bryt sparrisen, finhacka lök och vitlök. Hetta upp en helt torr stekpanna och fräs champinjonerna på hög värme tills de slutar vätska sig och krymper i storlek. Ställ åt sidan. I samma stekpanna som du stekte svampen tillsätter du smör och fräser löken glansig. Vänd i svamp, vitlök och sparris. Fräs allting under omrörning i ca 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs lite till. Ha i grädde, salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 5 min.
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek gnocchin under omrörning tills den får lite stekyta. Lägg gnocchi i en ugnsform, sprid tomaterna över, häll över såsen och toppa slutligen med ost. Baka mitt i ugnen i ca 12 min. Servera!

5059 69

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close