Cha gio-Friterade vietnamesiska vårrullar

Frasiga vietnamesiska vårrullar fyllda med färs och glasnudlar. Så goda! Traditionellt fylls Cha Gio med både fläskfärs och räkor. Man använder stora räkor som man hackar fint och blandar i fyllningen. Jag har skippat räkorna och använt nötfärs. Även vegofärs funkar strålande i vårrullarna.

4 portioner
300 g färs av valfri sort 
100 glasnudlar
1 ägg
2 morötter
Liten klyfta vitkål
1 röd eller gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk fisksås
1 frp rispapper (ca 340 g)
Rapsolja till fritering
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Sojadippsås- recept HÄR!
Sötsur sås- recept HÄR!
Lime & koriander

Recept på vietnamesiska sommarrullar hittar du HÄR! filippinska vårrullar HÄR! ugnsbakade vårrullar HÄR!

Gör såhär:
Koka upp vatten, lägg nudlarna i kokhett vatten. När nudlarna har mjuknat silar du av dom och sköljer i kallt vatten. Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, strimla löken och vitkålen tunt, riv eller pressa vitlök. Blanda ihop nudlar, färs (färsen ska vara rå), morot, vitkål, vitlök, lök och fisksås. Knäck i ägget, smaka av med salt och peppar, blanda lite till.

Doppa rispapper i kokhett vatten, lägg ca 3 msk fyllning längs kanten. Rulla ihop tills du kommer till mitten av rispappret. Vik ihop kanterna och rulla tills du får en vårrulle. Lägg på en bricka med bakplåtspapper och fortsätt tills du har fyllt alla vårrullar. Lägg vårrullarna i kylen i ca 20 min utan att du täcker dom med något. Detta gör du för att vårrullarna ska torka lite innan fritering.

Hetta upp olja till 180° i en stekpanna med höga kanter. Fritera vårrullarna ca 4-5 min på varje sida. Tills de får en fin frasig yta och är genomstekta. Låt rinna av på papper och servera med dippsås, pressa lime över och garnera med koriander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close