Mongoliska nudlar med färs- middag på 15 min

Smakrik och läcker middag på nolltid! Vänd ner pasta eller nudlar i kryddig färs, servera och njut. Använd valfri färs till rätten, vego eller kött funkar strålande. I min sås har jag Crispy Chili in oil från märket “Lao gan Ma”. Om du inte har det hemma kan du ersätta med chiliflakes, färsk röd chili eller skippa det helt om du vill ha en mild smak på nudlarna.

4 portioner
300 g linguinepasta eller nudlar
400 g färs (valfri sort)
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära eller 2 tsk ingefärapulver
2-3 st salladslökar
Sesamolja till stekning (kan ersättas med rapsolja)
Rostade sesamfrön till servering (valfritt)
Sås:
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl japansk soja
0,5 dl brunt farinsocker
2 msk krispig chili i olja (läs tips i rubriken ovan. Kan ersättas med chiliflakes eller färsk röd chili)
1 dl vatten
Salt och svartpeppar

Gör såhär:
Hacka vitlök fint och riv ingefäran om du jobbar med färsk. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen på hög värme tills den får färg och smular sig. Sänk värmen och vänd i vitlök, ingefära och stek under omrörning i ca 2-3 min.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål och vänd sedan ner såsen över färsen. Blanda noga och låt färsen puttra under lock i ca 7 min. Koka pastan/nudlar i saltat vatten. Precis innan du silar av pastan tar du tillvara på ca 3/4 dl av pastavattnet. Vänd ner pastan och 3/4 dl pastavatten med färsen. Blanda noga, toppa med hackad salladslök, sesamfrön och servera!

Join the Conversation

  1. MixyT says:

    Hade ingen färs hemma så jag tog vitkål i stället. Gott! Älskar den krispiga chilin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close