Äppelmos på hela äpplen och en god smoothie

REKLAM FÖR BOSCH

En god frukost ger en riktigt bra start på dagen. Jag älskar gröt till frukost men först vill jag dricka en stor kopp kaffe. På vardagarna ser jag till att kidsen får sin frukost först, hjälper dom att komma iväg till skola och sen när lugnet lagt sig (mornarna är ofta lite smått kaotiska när man ska få iväg 3 kids) äter jag min frukost. Havregrynsgröt, äppelmos, kanel och en skvätt mjölk. Gaaah så gott! Men den absolut bästa frukosten enligt mina barn är en smoothie. Vissa kvällar förbereder jag smoothien till dom redan dagen innan och ibland gör jag den direkt på morgonen. Det bästa är att man kan ha i det mesta i en smoothie. Jag brukar mixa i allt från bär, frysta eller färska, frukt, havregryn, spenat till grönkål. Nu ska du få två läckra recept som förhoppningsvis kommer att ge dig den bästa starten på dagen. Den ena är en stärkande smoothie och sen självklart även min havregrynsgröt som jag toppar med äppelmos på ungsbakade äpplen. Den bara måste du testa! Du behöver varken skala eller kärna ur dom. Bara baka i ugn och sen rakt ner i en blender. Supersmidigt och gott. Både smoothien och äppelmosen har jag svängt ihop med Bosch Blender VitaPower 4. Den är grym! Något som är superviktigt för mig när jag jobbar med en blender är främst att den är säker. Jag mixade en gång en kokhet soppa i en blender där locket bara skulle tryckas ner utan en säkerhetsspärr och locket flög av så fort jag körde igång blendern. Jag fick varm soppa över hela min bröstkorg och brände mig rejält. Bosch blender är säker att jobba med och maskinen går inte igång om man inte har stängt locket ordentligt. Puuuh! Den är stark och kraftfull, lätt att jobba med, enkel att rengöra och ger dig perfekt konsistens på maten. Är du ute efter en sammetslen hummus, chunky salsa, eller krämig smoothie? Bosch blender fixar det enkelt på en kick. Den har dessutom smarta funktioner som en hällpip som gör att du inte behöver ta av locket när du ska servera din smoothie, du häller bara rakt ner i glaset. Läs mer om Bosch Blender VitaPower HÄR!

Äppelmos på hela äpplen
1 kg äpplen
Gör såhär:
Dela äpplena i halvor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen på 150° i ca 40 min. Låt svalna och mixa sedan äpplena släta i Bosch blender. Äppelmoset klarar sig fint i kylen i ca 7 dagar

Stärkande och mättande smoothie
1 banan
3 dl frysta bär (välj fritt efter smak)
0,5 dl havregryn
4 kvistar grönkål
3 dl yoghurt
2 dl vatten
Gör såhär:
Lägg alla ingredienser i blendern och mixa.

Läs mer om Bosch Blender VitaPower HÄR!

Join the Conversation

  1. Mixar du äpplena med kärnhuset? 🙂

    1. Sylsol says:

      Undrar detsamma, när jag läser äpplehalvor. Tänkte faktiskt pröva men blev konfunderad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close