Goda filippinska vårrullar på mitt vis. Jag ugnssteker vårrullarna i stället för att steka dem i panna. Supersmidigt! Och de blir så härligt frasiga! Vårrulleark hittar du i frysdisken i livsmedelsbutiker som säljer asiatiska produkter. Receptet är från kokbok Veckans Matsedel.
6 portioner
400 g nötfärs eller vegfärs
2 morötter
1 litenklyfta vitkål, ca 180 g
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk ingefära, hackad
1 msk japansk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
20 vårulleark i mellanstorlek
rapsolja till stekning
Vatten och vegetabilisk olja till pensling
Sweet chili-sås:
3-5 röda chilifrukter, justera hetta efter smak
5 st vitlöksklyftor
1 liten bit ingefära
1 tsk tomatpuré
1 tsk salt
0,75 dl risvinäger
0,75 dl socker
ca 3 dl vatten
ca 1,5 msk majsstärkelse utspädd i 2 msk vatten
1 msk rapsolja
Gör såhär:
Vårrullarna: Riv morot på grova sidan av rivjärnet, strimla kålen och finhacka vitlök. Hetta upp olja och stek färsen tills den börjar smula sig och får färg. Tillsätt övriga ingredienser och stek under omrörning i ca 4-5 min, tills grönsakerna mjuknar. Låt fyllningen svalna.
Lägg ca 3 msk fyllning på kanten vid långsidan av varje ark, vik in kanterna och rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja.
5. Värm ugnen till 225°C, över- och undervärme. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut från ugnen, vänd på vårrullarna, pensla med mer olja och baka i ytterligare 10-15 min, tills vårrullarna blir gyllene och frasiga. Servera med ris och sweet chilisås.
Sweet chili-sås: Hacka chili, ingefära och vitlök fint. Du behöver inte kärna ur chilin. Hetta upp olja i en liten kastrull och stek chili, ingefära, tomatpuré och vitlök på medelvärme i ca 2 min. Tillsätt sedan risvinäger, socker, salt och vatten. Låt koka i 10-12 min på medelvärme utan lock.
Späd ut majsstärkelse med lite vatten, vänd ner i såsen samtidigt som du rör om. Låt sjuda långsamt i 3-4 min, tills såsen tjocknar. Låt kallna, lägg sedan i steriliserad glasburk och förvara i kyl. Sweet chilisåsen klarar sig i kyl upp till 1 månad.
Vad äter du helst när det är så varmt ute? Orkar du stå i köket? Idag fick det bli en grekisk sallad med vitlöksbröd och tzatziki 😍 Det godaste jag vet en varm sommardag ❤️ Recept i min profil @zeinaskitchen
Veckans matsedel❤️ Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ för varje dag. Denna vecka hittar du recept på köttbullar med smak av cevapi eller ugnsbakade bönor från Balkan, krämig pasta med kyckling eller med broccoli, libanesisk spenatgryta eller ghanesisk böngryta, turkisk tomatsoppa, ugnsbakad lax med färskost eller lasagnerullar med spenat och keso. På baktipset finns recept på dansk kanelkaka😍 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Libanesiska kycklingvingar med vitlökskräm👌 Enkelt och alldeles ljuvligt gott! Recept i min profil @zeinaskitchen
Till dig som vill laga något liknande utan kyckling, jag har länkat till recept på libanesiska chilipotatis i inlägget 🤤
Det är söndag och dags för Veckans matsedel 🍽 Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ för varje dag 💚 Denna vecka hittar du recept på chilensk biffmacka eller en magastor pirog i långpanna, kycklingpaj eller albansk grönsakspaj, lax med grekiska smaker eller grekiska gröna bönor med potatis, irakiskt ris med kött och morot eller västafrikanskt jollof rice. På baktipset finns recept på banans split paj😍 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Jag gjorde detta till min sambo och barn ikväll. Blev så fruktansvärt gott! Alla tog en och en till… beroendeframkallande helt enkelt
Chilisåsen blev fantastisk!
Ja denna sida erbjuder ju recept för alla smaker. Alltifrån skäggiga jihadisters favorit till det alla SD-röstande gubbar äter när de inte köper sex av asiatiska kvinnor.