Syrisk kebab hindi

Älskar rätter som inte behöver mycket ingredienser för att bli sådär ljuvligt goda! Kebab hindi är en syrisk klassiker. Kebab hindi betyder “indisk kebab” på arabiska. Hur detta blev en “indisk kebab” vet jag inte för att smakerna är väldigt typiska i mellanösterns kök. Du kan servera kebaben med allt från ris, bröd, bulgur till sallad.

4-6 portioner
Biffarna:

900 g färs ( valfri sort, formbar vegofärs funkar alldeles utmärkt)
1 gul lök
1 tsk sjukryddor (valfritt)
2 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
Rapsolja till stekning
Tomatsåsen:
2 gula lökar
5-6 st mogna röda tomater (kan ersättas med 400 g krossad tomat)
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
Ca 50 g pinjenötter (valfritt)
Salt & svartpeppar

Serveringsförslag:
Ris med vermicelli
Persilja till garnering
Syrlig sallad

Gör såhär:
Börja med biffarna. Hacka löken fint och blanda med färs och kryddor. Forma avlånga biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna runt om på medelhög värme. Biffarna ska få en fin stekyta, det är ok om biffarna fortfarande är råa i mitten, de ska få puttra i tomatsåsen sen. Lyft upp biffarna från stekpannan och lägg åt sidan. Diska inte ur stekpannan, du ska göra tomtsåsen nu i samma stekpanna.

Skär två lökar i strimlor, hacka tomaterna i tärningar. Tillsätt eventuellt lite mer olja i stekpannan som du stekte biffarna i. Hetta upp oljan och vänd i löken. Stek lök tills den får lite färg. Vänd i tomaterna och stek under omrörning i ca 4 min. Vänd i tomatpuré, salt och stek lite till under omrörning. Tillsätt vatten, svartpeppar och koka upp såsen. Låt sedan puttra under lock i ca 10 min. Vänd sedan i biffarna och låt såsen puttra i 10-15 min till under lock. Stek pinjenötterna gyllene och häll över såsen och biffarna. Dra bort från värmen och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close