En fräsch och syrlig sallad med mynta och citron. En klassisk sallad som oftast serveras till de flesta libanesiska rätter. Om man gillar vitlök kan man ha i det i dressingen.
1 stor skål sallad, 6-8 portioner
1 isbergssallad
2 tomater
1 gurka
1-2 citroner (justera syra efter smak)
1 msk torkad mynta
3-4 msk olivolja
Salt
Valfri tillsättning:
1 pressad vitlöksklyfta
Gör såhär:
Hacka salladen och skölj den. Lägg i en skål med kallt vatten och låt stå i ca 30 min. Sila sedan av, perfekt om du har en salladsslunga och kör salladen några varv tills du får bort överflödig vätska.Annars kan du låta salladen rinna av en stund i silen. Hacka tomaterna och gurkan, låt rinna av i en sil. Blanda ihop en dressing av pressad citron, olivolja, mynta, salt och eventuellt vitlök. Lägg de väl avrunna grönsakerna i en skål, häll över dressingen och blanda. Servera med maten.