Saftiga rödbetsbiffar

Supergoda och saftiga rödbetsbiffar som är enkla att laga. Lika goda att avnjutas kalla som varma. Jag älskar att  servera rödbetsbiffarna med fetaostkräm och en god sallad. Passar även perfekt att duka fram på buffén.

4-6 portioner rödbetsbiffar
300 g rödbetor (råa)
200 g morötter
1 gul lök
2 st ägg
Ca 1-1,5 dl ströbröd
Salt och peppar
Smör eller olja till stekning
Serveringsförslag:
Fetaostkräm

Gör såhär:
Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och stek tills den får färg. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke. Låt smeten stå och svälla i 5 min. Om  smeten känns för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd. Forma biffar och stek i smör eller olja ca 4-5 min på varje sida. Servera gärna biffarna med fetaostkräm och en läcker sallad.

Join the Conversation

  1. Elisa says:

    Ska det vara råa eller förkokta rödbetor?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det ska vara råa rödbetor 🙂

  2. Charlotte says:

    Vilka fantastiskt goda biffar! Går det bra att frysa in dem?

    1. Anton says:

      Ska/borde man inte köra med skalet på?

  3. Karina says:

    Svälla…av ägg, ströbröd och saft från rotfrukter? Det gjorde inte min sats utan föll ihop vid stekning. Mer ströbröd gjorde det mer torrt…

  4. Använde mig av ett extra ägg då jag hade lite mer rödbeta än receptet kallade för och gjorde det utan någon salt eller smaksättare.
    Tog ett försök med stekpannan innan jag fick de rätt men efter den första satsen så satt de ihop som de skulle, väldigt goda!
    Kommer göra igen när de tar slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close