Lyxig mingelbricka för en billig peng

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MATSMART

Jag jobbar som lärare på Fryshuset där jag håller i matlagningskurser för ungdomar. Jag försöker ofta lyfta fram ämnet matsvinn för mina elever och vilken enorm miljöbelastning det är när vi slänger fullt ätbar mat rakt ner i soporna. Det är inte bara dåligt för miljön, det är även dåligt för ekonomin och vi skulle kunna spara tusentals kronor varje år om vi minskade på svinnet. Visste du om att var femte matkasse som vi bär hem slangs helt i onödan?! Vill du göra skillnad, minska matsvinnet och dessutom spara pengar? Ett jättebra och smart sätt att göra det på är att handla mat från Matsmart. Där kan du beställa räddade varor med 20-90% rabatt som annars skulle ha slängts. Det kan vara matvaror med korta eller passerade  bäst-före-datum, feltryckta förpackningar, säsongvaror osv.

Jag presenterar stolt upp detta inlägg med recept på en lyxig mingelbricka som passar lika bra till fredagsmyset som till fest som jag har lagat av räddade varor från Matsmart. Jag klickade hem toppvaror till grymt bra priser, fick superbra service, snabb leverans och minskade samtidigt på matsvinnet. Hur bra och smart är inte det?!

HJÄLP TILL ATT MINSKA MATSVINNET OCH SPARA PENGAR. HANDLA PÅ MATSMART OCH FÅ 50 KR RABATT VID EN BESTÄLLNING PÅ MINST 350 KR. ANGE RABATTKODEN ZEINA I KASSAN.

Lättgjord tapenade
Ca 210 g urkärnade oliver (gärna kalamata)
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 msk citronsaft (justera syra efter smak)
0,5 dl olivolja
Salt & peppar
Paprikadippa
5 grillade paprikor (jag har använt färdigrillade på burk)
2 dl cremé fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Några droppar tabasco eller ca 0,5 tsk rökt paprika
1 liten knippe finhackad färsk basilika
1-2 msk citronsaft från en färsk citron
Salt & peppar
Hummus- recept hittar du HÄR!
Serveringsförslag:
Bröd, grönsaksstavar, crostini, kex av olika slag

Gör såhär:
Tapenade: Låt oliverna rinna av ordentligt. Mixa sedan ihop alla ingredienser till tapenaden. Låt stå i kylen en stund innan servering. Precis innan servering lägger du tapenanden på crostini/bröd eller kex.
Paprikadipp: Låt paprikan rinna av i en sil, finhacka sedan. Blanda ihop alla ingredienser till paprikaröran. Låt gärna stå och gotta sig i kylen en stund innan servering.
Hummus: Gör enligt receptet HÄR!

Lägg upp alla röror snyggt på en bricka och servera med bröd, grönsaksstavar och kex av olika slag. Lyxigt, lättlagat och gott!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close