Snabbpicklade morötter med ingefära

Krispiga morotsstavar med smak av ingefära. Goda att knapra på till maten. Morötterna behöver inte stå flera dagar tills de är klara, du häller bara den heta vinägerlagen över och låter dem svalna, sen är de redo för servering.

1 mellanstor glasburk, ca 6 portioner
500 g morötter
1 bit ingefära på ca 4 cm (läs tips nedan)
2 dl vinäger (tex vit- röd- eller äppelcidervinäger funkar bra)
4 dl vatten
1,5 tsk salt
0,5 dl socker (kan uteslutas helt eller så kan du öka mängd för sötare smak)
TIPS! Du kan enkelt justera dina morötter efter smak. Om du vill ha en mild smak kan du minska mängden ingefära. Jag gillar min sallad stark så jag har i ganska mycket ingefära. Sötman från sockret ger både ingefäran och morötterna en riktigt god smak och ökar hållbarheten, men vill du ha din pickels sockerfri så går det förstås jättebra att utesluta det.

Gör såhär:
Skala och skär morötterna i stavar. Skala och strimla ingefäran i tunna stavar. Lägg dem i en glasburk. Blanda vatten, vinäger, salt och eventuellt socker i en kastrull. Koka upp under omrörning tills saltet och sockret löses upp. Häll den heta vätskan över morötterna och ingefäran i glasburken. Låt svalna i ca 30 min sen är de redo för servering. Morötterna smackar dock som bäst efter 1-2 dagar när de har mjuknat lite och fått smak av ingefäran. Förvara i kylen, hållbarhet ca 7 dagar.
Recept på inlagd vitkål hittar du HÄR!
Recept på treveckorssallad hittar du HÄR!

Recept på inlagda citroner hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close