Lättlagade och läckra zucchinibåtar fyllda med färs och bakade i ugn. Variera kryddningen på fyllningen fritt efter smak eller gör som jag nedan, håll det simpelt. Blir supergott det med.
4 portioner
2 st zucchini
500 g färs (kött eller vegofärs)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano eller torkad basilika
1 frp krossad tomat (á 400 g)
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Riven ost till garnering (valfritt)
Färsk basilika till garnering (valfritt)
Serveringsförslag:
Sallad och citron att pressa över
Gör såhär:
Dela zucchini på mitten från längden. Gröp ur zucchinin med en sked. Finhacka inkråmet av zucchinin. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Tillsätt färsen och stek tills den får färg och smular sig. Vänd i inkråmet från zucchinin, vitlök och torkade örter. Stek noga under omrörning. Tillsätt krossad tomat, salt och peppar. Låt köttfärssåsen puttra utan lock i ca 15 min.
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Fyll zucchinin med köttfärssåsen, toppa med riven ost och tillaga mitt i ugnen i ca 15 min. Toppa med färsk basilika Servera och njut!