Acma- Turkiska ostfyllda bagels

Fluffiga turkiska bagels fyllda med ost. Goda att servera nybakade som frukost med en kopp te eller som tillbehör vid maten. Passar perfekt vid soppan.
12 st ostfyllda bagels
2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst
3 dl ljummen mjölk
1 ägg
50 g smält smör
2 msk socker
1 tsk salt
Ca 9 dl vetemjöl
Fyllning:
Ca 250 g ost (du kan använda riven ost, fetaost eller mixa båda sorter. Jag mixade båda sorter)
Pensling:
1 äggula
Garnering, välj fritt eller uteslut:
Nigellafrön & sesamfrön

Recept på simit hittar du HÄR!

Gör såhär:
Lös upp jästen med ljummen mjölk. Tillsätt sedan ägg och smält smör, blanda. Häll i de övriga ingredienserna och knåda degen smidig en bra stund, ca 10 min. Häll i mjölet i omgångar, degen ska varken vara kladdig eller för kompakt, få till en smidig och lättarbetad deg. Täck bunken med plast och låt jäsa 1,5 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten.

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i tolv bitar som du formar till bollar. Låt bollarna vila under bakduk i 10 min. Ta en boll och kavla ut den till en oval platta. Lägg ost mitt på degen, rulla ihop degen från långsidan tills du får en lång “korv”. Nyp ihop kanterna längst ut. Snurra till rullen, forma till en cirkel och knyt sedan ihop kanterna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila under bakduk i 30 min.

Värm ugnen till 200°. Pensla bröden med äggula, strö sesam- och nigellafrön på. Baka sedan gyllene mitt i ugnen i ca 15 min. Servera gärna nygräddade och varma. Bröden som blir över kan du frysa in, klarar sig fint i frysen upp till 3 månader.

Join the Conversation

  1. Sanna says:

    Hej! Jag har läst din blogg ett års tiden och provat massor med recept. Alla har varit jätte goda,Tack. Jag gjorde dessa igår och hela familjen mumsade med god apetit,även min tonårsflicka som är jätte förkyld och hade ingen apetit. Hon hade lite apelsinmarmelad på sidan om tallriken. Kram Sanna

  2. Ullis says:

    Så gott det ser ut! Jag har inte bakat lussebullar i år, bakar kanske dessa istället… Tack för alla härliga recept du delar med dig av. Så inspirerande!
    Jag önskar dig en riktigt GOD JUL och ett lyckosamt nytt år! ❤️

  3. Ellaf tako says:

    Jag provade dessa. Blev jätte gott. Hade gäster på middag. Alla tyckte om det ♥♥♥

    1. Alexandra says:

      Så väldigt gott bröd (acma)! Ska baka det för tredje gången på en vecka :). Gör dubbel sats idag trots jag. Tack för alla recept!

  4. Cahrina Sjöström says:

    Hej Zeina! Jag bakade dina Ostfyllda turkiska bagels idag. Det blev väldigt lyckat och gott. Nästa gång ska jag även blanda i fetaost, då blir det nog ännu godare.
    Har du något recept på Dereotlu pohaca (turkiska dilllbullar)? Jag har letat på nätet, men hittar inget vettigt på svenska. Kollade på Youtube hur man gör och försökte
    översätta från turkiska till svenska men det är svårt då dom inte använder dl-mått utan kopp och glas. Provade att baka ändå, men dom blev väldigt torra.
    Du kanske kan ge mig tips på mängder och så. Tack för trevliga recept och bra hemsida. Tycker mycket om när du är på TV:n också.

    Med vänlig hälsning Cahrina Sjöström

  5. Hej!! Första av dina recept som jag provade, otroligt gott och dessa acma lär bakas igen!! Tusen tack från London 🙂

  6. Asha Brandt says:

    Har lagat mat av många av dina recept och har aldrig blivit besviken. Enkla att göra och som sagt, blir alltid gott.
    Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close