Blåbärsmuffins

Stora saftiga amerikanska blåbärsmuffins. Yummi! Fluffiga och mjuka inuti med en härlig skorpa upptill. Om du vill ha lite extra smak på muffinsen kan du garnera dem med kanel eller socker innan de åker in i ugnen, jag bakar mina utan garnering. Som de flesta av mina bakverk är dessa ganska enkla att baka, sånt gillar vi. Happy baking! (Detta är ett mycket gammal recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bild)
12 st stora blåbärsmuffins
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjölk
1 dl rapsolja
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
3,5 dl blåbär (färska eller djupfrysta)
Valfri garnering, välj fritt eller uteslut:
1 tsk kanel
2 tsk socker

Recept på amerikanska chokladmuffins hittar du HÄR! maffiga vaniljmuffins HÄR! och hälsosamma blåbärsmuffins HÄR!

Se mig baka muffinsen steg för steg ovan

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg 12 st pappersformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan.Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Vänd i mjölk och olja. Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt. Smeten är tjock och kladdig. Vänd i blåbären försiktigt (spara lite blåbär till garnering). Lägg smeten jämnt i muffinsplåten, garnera med lite blåbär. Strö på lite socker eller kanel om du vill det. Baka mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och låt svalna en stund innan servering. Håller sig i rumstemperatur 3-4 dagar, i frysen upp till 3 månader.

Join the Conversation

  1. så himlarns bra fika för alla tillfällen 😀

    1. Zeina Author says:

      Ja visst är det 🙂 härligt

  2. Hej Zeina så gott ser dom ut och mumsiga , undrar ska man värma ugnen från båda sidorna eller bara ner ifrån ??

    1. Zeina Author says:

      Både uppe och nere ska det vara

    2. Sanna says:

      Gjorde dessa här om dagen! Jättebra recept. Hade lite kardemumma i smeten och tog lite råsocker på istället för kanel och socker.

  3. Hej! Kan man ta hallon istället ?

    1. Zeina Author says:

      Det funkar jättebra 🙂

  4. Diana says:

    Hej
    Jag undrar bara ska man vispa torra ingredienserna med Mjölk och olja ?

  5. Anonym says:

    Tyckte att de bara smakade rapsolja, ska de verkligen vara 1 dl?

  6. Kakmonster says:

    Kan man hälla i smeten i en brödform istället?

  7. Stephy says:

    Mina blev katastrof!!! Ovansidan blev stenhård och var fortfarande smetiga inuti!! Jag har 200 grader på vanlig ugnsvärme, ovan och under!
    Besviken!!!

    1. Safia says:

      Bakade många många ggr och min 14 årig bakade själv några ggr , resultatet alltid perfekt ! Försök igen, hoppas nästa gång blir bättre. (Glöm inte värma ungnen innan) lycka till!

  8. Sanna says:

    Jag ÄLSKAR detta receptet!! De blir så sjukt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close