Bakverk/ Frukt & Bär/ Muffins/ Utvalt

Blåbärsmuffins

Stora saftiga amerikanska blåbärsmuffins. Yummi! Fluffiga och mjuka inuti med en härlig skorpa upptill. Om du vill ha lite extra smak på muffinsen kan du garnera dem med kanel eller socker innan de åker in i ugnen, jag bakar mina utan garnering. Som de flesta av mina bakverk är dessa ganska enkla att baka, sånt gillar vi. Happy baking! (Detta är ett mycket gammal recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bild)
12 st stora blåbärsmuffins
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjölk
1 dl rapsolja
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
3,5 dl blåbär (färska eller djupfrysta)
Valfri garnering, välj fritt eller uteslut:
1 tsk kanel
2 tsk socker

Recept på amerikanska chokladmuffins hittar du HÄR! maffiga vaniljmuffins HÄR! och hälsosamma blåbärsmuffins HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg 12 st pappersformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan.Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Vänd i mjölk och olja. Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt. Smeten är tjock och kladdig. Vänd i blåbären försiktigt (spara lite blåbär till garnering). Lägg smeten jämnt i muffinsplåten, garnera med lite blåbär. Strö på lite socker eller kanel om du vill det. Baka mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och låt svalna en stund innan servering. Håller sig i rumstemperatur 3-4 dagar, i frysen upp till 3 månader.

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    ISA
    11/12/2015 at 17:18

    så himlarns bra fika för alla tillfällen 😀

    • Reply
      Zeina
      13/12/2015 at 11:30

      Ja visst är det 🙂 härligt

  • Reply
    Huda
    11/01/2016 at 02:00

    Hej Zeina så gott ser dom ut och mumsiga , undrar ska man värma ugnen från båda sidorna eller bara ner ifrån ??

    • Reply
      Zeina
      12/01/2016 at 11:29

      Både uppe och nere ska det vara

    • Reply
      Sanna
      09/08/2020 at 22:02

      Gjorde dessa här om dagen! Jättebra recept. Hade lite kardemumma i smeten och tog lite råsocker på istället för kanel och socker.

  • Reply
    Sara
    25/03/2017 at 14:18

    Hej! Kan man ta hallon istället ?

    • Reply
      Zeina
      08/04/2017 at 09:01

      Det funkar jättebra 🙂

  • Reply
    Diana
    17/08/2019 at 18:35

    Hej
    Jag undrar bara ska man vispa torra ingredienserna med Mjölk och olja ?

  • Reply
    Anonym
    10/05/2020 at 21:01

    Tyckte att de bara smakade rapsolja, ska de verkligen vara 1 dl?

  • Reply
    Kakmonster
    28/07/2020 at 08:09

    Kan man hälla i smeten i en brödform istället?

  • Leave a Reply