Apelsin, jordnötsbågar och banan doppade i choklad, busigt och gott! Chokladdoppade godsaker är ju perfekta namnet på detta. En fika som imponerar på vem som helst och som du enkelt slänger ihop. Blir lite som godis fast fräschare.
Recept på chokladdoppade godsaker
150 g mörk choklad (70%) av bra kvalité
2 apelsiner, skalad och klyftad
1 banan, skär i runda skivor
1 näve jordnötsbågar
Lite riven kokos
Gör såhär:
Torka apelsinerna lätt med hushållspapper. Smält chokladen i micron några sekunder, öppna upp och rör om då och då. Ha koll, den smälter snabbt. Om du använder mjölkchoklad så smälter du den bäst över vattenbad. Doppa frukterna i den smälta chokladen, ställ på bakplåtspapper och låt stelna. Strö på kokos på bananerna innan chokladen stelnar. Servera som “godis” till fikat.