Choklad- och vaniljpudding

Choklad- och vaniljpudding varvade i ett glas. En vacker och ljuvligt god dessert som uppskattas av stora som små.
4 stora eller 6 mindre portioner
Chokladpudding:
5 dl mjölk (3% fetthalt)
1 dl socker
0,5 dl majsstärkelse (maizena)
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk smör
Vaniljpudding:
5 dl mjölk (3% fetthalt)
2 äggulor
1 dl socker
4 msk majsstärkelse
1,5 msk vaniljsocker
1 krm salt

Gör såhär:
Börja med chokladpuddingen:
Lägg alla ingredienser till chokladpuddingen förutom smöret i en kastrull. Innan du ställer kastrullen på värme rör du om en stund tills du känner med handvispen att majsstärkelsen inte ligger i botten av kastrullen, tar ca 30 sekunder. Ställ kastrullen på spisen med medelvärme på och rör om ständigt, när kakaon och majsstärkelsen lösts upp höjer du värmen. Sluta inte röra om, du vill inte att puddingen bränner sig i botten av kastrullen.

När puddingen börjar småkoka och tjockna sänker du värmen och förtsätter röra om i ca 3-4 min. Klicka i smöret, rör om lite till och häll sedan upp i 4 stora eller 6 mellanstora glas. Låt svalna i rumstemperatur.

Förbered sedan vaniljpuddingen:
Blanda alla torra ingredienser i en kastrull. Tillsätt äggulorna och blanda. Häll sedan över mjölken och koka upp under ständig omrörning tills blandningen tjocknar och börjar bubbla. Sänk värmen och låt sjuda på medelvärme i ca 1-2 min samtidigt som du ständigt rör om.

Häll sedan vaniljpuddingen över chokladpuddingen. Ställ i kylen och låt stelna i ca 4 timmar. Toppa gärna med riven choklad och servera desserten kall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close