Bakverk/ Choklad/ Efterrätt

Kladdig kladdkaka

Detta är inte en vanlig kladdkaka, detta är en kladdig och smarrig kladdkaka med det där lilla extra! Kladdig och riktigt läcker. 

kladdkaka-4

Recept
3 ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 g smör
1,5 dl mjöl
1/2 tsk salt
Recept på rosa maränger som finns med på bild hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta sedan ner det i smeten. Vänd i smöret och blanda  smeten försiktigt. Klä en kakform, ca 25 cm, med ett bakplåtspapper, häll över smeten och grädda i mitten av ugnen. För en kladdig kaka grädda i 15 minuter och för en seg kaka som påminner om brownies gräddar du den i 20 min. Ta ut och låt svalna, ställ sedan i kylen, gärna i några timmar innan servering. Servera kall med lättvispad grädde och jordgubbar.
kladdkaka-3 kladdkaka-2

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Ilyana
    23/08/2016 at 09:58

    Hej, funderade på att baka denna men är det en och en halv dl mjöl eller bara en halv? 🙂

    • Reply
      Zeina
      04/09/2016 at 20:00

      Det är en och en halv 🙂

  • Reply
    Camilla
    31/08/2016 at 09:48

    Åh så gott! Älskar kladdkakor, ju kladdigare desto bättre:) !

  • Reply
    Johanna
    24/08/2018 at 21:03

    Wow säger jag bara! efter flera misslyckade försök så blev min kladkaka aldrig riktigt kladdig trots att jag följade olika recept, men efter att jag testat ditt recept så blev den så himmla god och kladdig!

  • Leave a Reply