Kladdig kladdkaka

Detta är inte en vanlig kladdkaka, detta är en kladdig och smarrig kladdkaka med det där lilla extra! Kladdig och riktigt läcker. 

kladdkaka-4

Recept
3 ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 g smör
1,5 dl mjöl
1/2 tsk salt
Recept på rosa maränger som finns med på bild hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta sedan ner det i smeten. Vänd i smöret och blanda  smeten försiktigt. Klä en kakform, ca 25 cm, med ett bakplåtspapper, häll över smeten och grädda i mitten av ugnen. För en kladdig kaka grädda i 15 minuter och för en seg kaka som påminner om brownies gräddar du den i 20 min. Ta ut och låt svalna, ställ sedan i kylen, gärna i några timmar innan servering. Servera kall med lättvispad grädde och jordgubbar.
kladdkaka-3 kladdkaka-2

Join the Conversation

  1. Ilyana says:

    Hej, funderade på att baka denna men är det en och en halv dl mjöl eller bara en halv? 🙂

    1. Zeina Author says:

      Det är en och en halv 🙂

  2. Åh så gott! Älskar kladdkakor, ju kladdigare desto bättre:) !

  3. Johanna says:

    Wow säger jag bara! efter flera misslyckade försök så blev min kladkaka aldrig riktigt kladdig trots att jag följade olika recept, men efter att jag testat ditt recept så blev den så himmla god och kladdig!

  4. Habia says:

    Hej Zeina. Jag undrar om man kan ändra receptet så det blir i muffinsformar istället? Med dumle i. Tror du det går?

  5. På riktigt den godaste kladdkaka jag smakat! Trodde att jag hade det perfekta receptet innan, men det här slår det med hästlängder! Tyckte först att det lät en aning mycket med 1/2 tsk salt men det ger en otroligt god och fin smak. Verkligen ett toppenrecept 🙂

  6. Rebecca says:

    Bästa kladdkakan jag någonsin smakat! Meeen hur får man den att bli så tjock o fin som din är på bilderna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close