Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Muffins/ USA

Maffiga vaniljmuffins med kanel och socker

Maffiga, saftiga och riktigt goda vaniljmuffins toppade med kanel och socker. Muffinsen påminner lite om munkar i smaken.

12 st stora vaniljmuffins
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
2 dl mjölk
1 dl rapsolja
Garnering:
50 g smält smör
1 tsk kanel
0,5 dl socker

Recept på amerikanska chokladmuffins hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg 12 st pappersformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt med en elvisp. Vänd i mjölk och olja. Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt. Lägg smeten jämnt i muffinsplåten. Baka mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt svalna en stund. Smält smör och blanda ihop kanel och socker i en skål. Pensla muffinsen med smör, doppa sedan i kanel och socker.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Leila K
    17/05/2020 at 02:45

    Hej Zeina!

    Jag bakade dessa ikväll till efterrätt och ditt mango lassi recept. Super gott!! Min bror älskade muffinsen, han sa att det smakar som pepparkaka. Tack för dina underbara recept, gör dem nästan varje dag!

  • Leave a Reply