Stora saftiga amerikanska chokladmuffins med chokladbitar i. De är oemotståndligt goda. FABULOUS!!
12 st stora muffins
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl rapsolja
3 dl mjölk
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Klä en muffinsplåt med 12 st stora muffinspapper. Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke och ställ åt sidan. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt. Sikta de torra ingredienserna över äggen, blanda i olja och mjölk. Vänd allting med en slickepott tills det blir en jämn smet. Vänd sedan i den mörka chokladen och 50 g av mjölkchokladen. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Strö på den resterande chokladen och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Baka dem inte mer än nödvändigt. Låt svalna i plåten innan servering. YUMMI!
Hej Zeina!
Grattis för recept, det ser gott ut, jag ska baka och prova det eftersom jag gillar mycket choklad också.
Jag vill också gratulera för bloggen, den är intressant och jag hoppas att hitta mycket gotta recepten.
Ha en solig dag!
Pablo – Soleado.se
Tack snälla Pablo, ska spana in din kaka. Ha en fin dag du med /Zeina 🙂
Testade att göra dessa och dom vart sjukt goda. Jag har oxå en blogg som jag uppdaterar dagligen om min vardag och hur de går för mig med jobbsökandet. Bloggar även om häst som ska tillbaka till verksamheten på mitt gymnasium simmiga gick ut förra året
DEM VA SKIT GODA!!!
Går de bra med flytande magarin eller svalt smält smör om man ej har någon rapsolja? 🙂
Det går jättebra 🙂 Lycka till
Går det att använda olivolja Istället?
Jag gjorde 6 gigantiska muffins. Helt sanslöst goda, tack.
TJOOOHOOO 😀 underbart! Tack snälla för att du tog dig tid att berätta. Kram på dig
Hej zeina provade detta recept, blev väldigt goda tack för receptet!
Så härligt 😀 kul att du var nöjd. Tack för att du tog dig tid att berätta. Kram /Zeina
Tips: lite salt i smeten förhöjer smaken på chokladen. Kommer inte ihåg hur mycket men tror det under en tesked.
Kram Tina
Jättesaftiga och goda! Jag hade inga stora formar för amerikanska muffins så jag tog vanliga små och det blev också bra! Gräddningstiden blev då ungefär 12 min.
Härligt 😀 kul att läsa. Tack för att du delar med dig. Kram
Gjorde just nu dubbelsats och fick 36 helt underbara muffins tack för ett kanon recept, nu blir det inga fler på mc Donald
Så härligt att läsa 😀 TACK!
Wow, lagade dessa och de blev helt fantastiska. riktigt GOTT. Tack ska du ha! 🙂
Hej,
Det står “Blanda alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt.”
Är inte socker en torr ingrediens? Isf vilket socker avses att vispas med äggen?
Blanda alla torra ingredienser förutom sockret 😀 Sockret vispas med äggen
Kan du skriva det i receptet, skulle underlätta
Hej 😀
Vad är det jag ska skriva i receptet?
Fantastiskt goda! Kommer hamna under kategorin favoritbakverk
Åh så skoj 😀 Tack
Hej zeina vad ska man ha för temperatur på ugnen när man har varmluftsugn?
Det som står i receptet, funkar till varmlufts- och vanlig ugn 🙂
Måste man ha med mörkchoklad eller kan man byta ut det till något annat? (Är inte så förtjust i mörkchoklad)
Du kan byta ut det mot mjölkchoklad 🙂
Tack för ett grymt recept!
Jag gjorde två tredjedelar av satsen, men lyckades ändå få till 10 stora muffins, hade kunnat vara elva om jag inte hade haft så få formar..
Sjuuukt goda, kommer nog inte använda andra recept än detta fortsättningsvis.
5 av 5! ;D
Hej. Otroligt saftiga och goda muffins. Men som den chokladälskare som man är undrar jag vad du har för tips om att få en djupare chokladsmak på dem? Mer kakaopulver mörkare choklad som man hackar? Annars tack för ett kanon bra recept.
Undrar hur det blir om man tar bort chokladen helt, blir det i så fall väldigt goda vaniljmuffins?
Hälsningar
Karin
Hej,
Härligt att du gillar receptet. Om du vill ha mer chokladsmak kan du ha i hackad mörk choklad. Inte mer kakaopulver, för då blir dom torra. Jag vet inte hur de blir utan all choklad 😀 Kram
Tack för snabbt svar. Du har en otrolig sida.
Hej Zeina!
Vilken fantastiskt, underbar blogg du har. Jag har lagat en del av dina recept, allt från chokladmuffins till marokansk kycklinggryta med inlagda citoner med mycket positivt beröm från familjen. De är helt lyriska över din blogg med alla fantastiska recept. Ett stort tack och ha en riktigt trevlig helg!
Hej,
Så underbart att läsa. Tusen tack, det värmer 😀 Kram till dig och familjen.
Dessa muffins ser ju gudomligt goda ut!!! Vi har tipsat om detta recept på vår inspirationsblogg 🙂
Använde smör istället för rapsolja och det blev en succé! 🙂 Bakade för ett event samt för nära o kära och har fått väldigt positiva kommentarer (även från folk som inte visste att jag hade gjort dem, som spontant sa till mig att “wow vilka goda chokladmuffins!”). TACK för receptet! 🙂
Riktiga wow muffins! Blev så bra och så efterfrågat att jag måste göra de idag igen! Gjorde dock med krossad choklad och krossade oreo kakor i, det blev en hit!
Hej Zeina
Varför mina choklad bitar sjönk ner i botten?
Du hade kanske hackat dem i för stora bitar?
Hej! Jag ska se till att baka dessa muffins imorgon! Låter underbart!
Men när man ska vända in chokladen, ska man smälta den först eller menar du att man ska vända in hackade chokladbitar? Och isånafall går det att ha annat än chokladbitar (t.ex oreo-bitar) i istället?
Hursomhelst låter detta som ett underbart recept! Ska bli kul att prova på!
Hej,
Jag smälter inte chokladen utan vänder i dom i smeten som bitar. Du kan fritt ha i choklad efter smak 😀 Lycka till och hoppas att det smakar. Kram!
Supergoda!
Hej,
Hur många gram smör motsvarar mängden rapsolja?
Ska baka dessa, men har ingen muffinsplåt, kommer det bli katastrof då, att de bara flyter ut? Ser såå goda ut
Hej,
Det kommer inte bli bra utan muffinsplåt.
De kommer med största sannolikhet flyta ut.
Hej! Jag hittade stora muffinsformar i lite tjockare papper. De flöt ut lite, men de blev helt ok, så det går absolut att baka dem utan muffinsplåt också. Toppits Flower Shape muffinsformar: https://www.delitea.se/toppits-muffinsformar-flower-36-p
Tack för ett bra recept. De blev som muffins man köper på café.
Har gjort detta 2 ggr utan muffinsplåt för mig funkar det hur bra som helst 🙂
Hällde du i mindre smet i formarna då eller tog du lika mycket och de blev bra?
Can you translate the recipe in English please.
Thanks
Hej!
Tror du jag kan byta ut mjölken mot vatten eller havremjölk (iKaffe)
Vilket av dom isåfall?
Hej jag bakade dem just med Oatly mellan och det blev jätte bra.
Tack för grymt recept! Muffinsarna blev Suuuupergodaaa. Hade mindre formar så jag fick ca 20 stycken, bakningstiden blev då 10 minuter. Jag använde 200 gr Marabou Helnöt istället och det blev hur bra som helst. Rekommenderar till alla som vill ha saftiga muffinsar som är lika goda dagen efter.
Hej,
Bakade muffinsen och det var jääääättegoda. Tror du att receptet skulle fungera som tårtbotten? Och i så fall, för de mängder ingredienser, vilken storlek plåt och hur länge i ugnen skulle du tro?
Tack!
Hej! Undrar om dessa funkar att frysa?
Jag fick för mig att baka muffins i dag, det var 100 år sedan sist! Letade efter bra recept.
Tack för ett super-recept, äntligen blev familjen nöjda! 😀
hej, kan man baka i muffinsplåt utan muffinspapper?
Mina muffins står i ugnen just nu, TACK för det härliga receptet!!!!
De går säkert, men du bprde nog smöra och bröa formarna då, som vid sockerkaka typ
Jag har aldrig lyckats med muffins innan, men nu när jag testade ditt recept så lyckades jag! Kommer baka dessa fler gånger. Tusen tack för ett grymt recept!
Tyckte inte dom blev söta nog så nästa gång blir det nog lite mer socker och mycket mer choklad i. Enda receptet där mina muffins inte sjunkt ihop
Hej Zeina,
Här är det! Absolut det bästa receptet på chokladmuffins! Tack för receptet!
Hur länge håller sej muffinsarna goda? Kan man laga dem kvällen innan?
Hej
Q
Hej Zeina tack för fanatiska receptet ❤❤❤❤
Hur många muffinsar blir det
Jag brukar alltid få torra och tråkiga muffins. Men dessa, alltså WOW.. helt magiskt goda! Ska baka dessa idag igen som lördags fika i efm jag hade inga formar för stora muffins. Så jag tog muffinsplåt med silikon, smorde alla och sen strödde jag kokos. Blev perfekt om man inga muffinsformar har
Super goda muffins som har gjorts flera gånger <3
Jag använder 200g Marabou choklad när jag gör dem och har även räknat ut att 12st sådana här muffins med Marabou landar på 284 kcal stycket.
Har bakat dessa många gånger och alla älskar dom. Har nu en stundande student och funderar på om man skulle kunna ha denna smet i en långpanna och göra en stor kaka som man sen skär bitar av. Tror du det skulle funka ?
Alltså, Nej, Nej, Nej! Stop, Stop, Stop… dessa muffins är OTROLIGA. Jag bakade de och de åts upp på samma dag. 110% bästa muffins receptet.
Hej Zeina!
Går det bra att byta mjölken mot filmjölk istället?