4 lättlagade vardagsrätter med Crème Bonjour

I samarbete med Crème Bonjour

Här kommer fyra läckra och lättlagade recept på vardagsrätter som du enkelt slänger ihop. Du hittar recept på torsk i krämig sås med smak av soltorkad tomat. Torsken var ljuvlig och det var så smidigt att tillaga både såsen och fisken samtidigt. Den blev snabbt en favorit här hemma som jag definitivt kommer att tillaga fler gånger.  Jag serverade fisken med det godaste ugnsbakade potatismoset. Du hittar även recept på en riktigt smarrig pastarätt med kyckling och broccoli och en matig avokadomacka. Alla är busenkla att laga och görs på kort tid. 

I varje rätt har jag haft i Crème Bonjours goda färskostar. Färskostarna förhöjer inte bara smaken på rätterna utan förenklar matlagningen också. Det behövs inte så mycket ingredienser eller kryddor, färskostarna ger gott med smak och en krämig konsistens. Crème Bonjours färskostar är laktosfria och om du vill att recepten nedan också ska det så kan du absolut ha laktosfria produkter i de recept där jag har mejeriprodukter i recepten.

6 portioner ugnsbakat potatismos med färskost
200 g Crème Bonjour Gräslök
800 g potatis
1 dl creme fraiche
25 g rumsvarmt smör
Salt & peppar

Gör såhär:
Skala potatisarna och hacka i stora bitar. Lägg i en kastrull, häll över kallt vatten, tillsätt salt och koka upp. Koka potatisarna mjuka, i ca 10-15 min. Sila av. Mosa potatisarna med potatispress eller potatisstöt. Tillsätt färskost, crème fraiche , smör, salt, peppar och blanda allting ordentligt. Värm ugnen till 200°. Lägg potatismoset i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15 min.

4 portioner
Torsk i krämig sås
2 st pkt Crème Bonjour Soltorkad Tomat (á 200 g)
400 g torskfilé (färsk eller fryst funkar bra)
2 dl mjölk
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Rivet skal från 1 citron (endast det gula)
Smör stekning (även olja funkar bra)
Salt & peppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Tina fisken om du använder fryst. Lägg torsken i en ugnsform och ställ åt sidan. Hacka löken i fina tärningar, finhacka vitlök. Hetta upp smöret och stek löken glansig, tillsätt vitlök och stek lite till. Häll över färskost, mjölk, rivet skal från citronen, blanda och koka upp på medelvärme. Smaksätt med salt & peppar. Låt såsen sjuda i 2-3 min. Häll såsen över fisken, baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Servera med ugnsbakad potatismos.

4 portioner pastasås med kyckling och broccoli
200 g Crème Bonjour Vitlök
3 st kycklingfiléer
1 röd- eller gullök
250 g körsbärstomater
250 g färsk broccoli
1 stor näve färska basilikablad
2 dl mjölk
Salt & peppar
Olja till stekning

Gör såhär:
Skär broccoli i små buketter, koka i vatten i 2-3 min. Sila av och ställ åt sidan. Dela tomaterna i halvor. Finhacka löken i tärningar. Hacka kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt kycklingen och stek den tills den får färg. Häll över färskosten och mjölken. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda utan lock i ca 3-4 min på medelvärme. Tillsätt tomat och broccoli, blanda och låt såsen småkoka i 5 min. Vänd i basilikabladen, stäng av värmen och ta bort från spisplattan. Servera såsen med pasta.

1-2 portioner avokadomacka
2-3 msk Crème Bonjour Oliv & Örter
1 avokado
2 skivor bröd
4 st cocktailtomer
2 st rädisor
1 liten bit rödlök
Chiliflakes

Gör såhär:
Dela avokadon i mitten, gröp ur den från skalet med en sked och skiva sedan i tunna skivor. Skiva rädisor, tomat och rödlök tunt. Bred Créme Bonjour oliver på brödskivorna. Lägg avokado över, toppa med tomat, rädisor och lök. Strö chiliflakes över och servera!

Join the Conversation

  1. Hej,

    Tycker du starkt borde överväga att skaffa en app! Lite som en kokbok digitalt 🙂 Du är grym!

  2. Eivor says:

    Hejsan, har köpt hem tahini och Taco mjukost i ett recept, men jag har glömt vad det var för recept jag skulle göra. Jag har båda dina böcker så det måste vara något därur. Tacksam om du kan hjälpa mig.

  3. Anonym says:

    Så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close