Veckomatsedel v 8- Middag på 30 min

Hej på er alla matglada läsare som tittar in här hos mig. Vad trevligt att just du besöker min sida idag. Här kommer jag med en matsedel som förhoppningsvis ska förenkla middagsplaneringen. Jag har precis som med förra veckans matsedel samlat ihop riktigt goda recept på rätter som blir klara på ca 30 min. Hoppas att det ska smaka och att du får en kanonfin vecka 😀

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! och Facebook HÄR

Måndag
Krämig laxpasta
Vegetariskt alternativ- Krämig pasta i tomatsås

Tisdag
Lättlagad kycklinggryta
Vegetariskt alternativKimchi fried rice

Onsdag
Köttfärsbiffar i färskostsås (recept nedan)
Vegetariskt alternativ-Morotsbiffar
4 portioner köttfärsbiffar i krämig sås
200 g Crème Bonjour Soltorkade tomater
2 dl grädde eller crème fraîche (jag använder grädde)
500 g köttfärs av valfri sort
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 lök
2 mk finhackad basilika
Salt & peppar
Smör och olja till stekning

Gör såhär:
Finhacka löken, stek i olja och en klick smör tills löken får färg. Ställ åt sidan och låt kallna. Blanda ströbröd och mjölk i en skål, låt svälla i 10 min. Tillsätt sedan ägg, basilika salt och peppar. Blanda färsen ordentligt och låt stå i 15 min. Fukta händerna och forma biffar. Hetta upp en rejäl klick smör och lite olja, stek biffarna på hög värme tills de får färg, ca 3 min på varje sida. Ta ur från stekpannan och ställ åt sidan. I samma stekpanna som du har stekt biffarna i (tvätta inte ur den) tillsätter du Crème Bonjour Soltorkade tomater och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda långsamt i ca 5 min.Vänd i biffarna och låt dem få puttra med i såsen i ca 5-6 min. Servera gärna med kokt potatis.

Torsdag
Tonfiskcurry
Vegetariskt alternativ- Vegansk currygryta

Fredag
Sloppy joes som funkar lika bra att tillagas med kött- eller vegofärs

BAKTIPS!
Enklaste och godaste hasselnötstårtan

Join the Conversation

  1. Agneta Håkansson says:

    Jättegoda recept, recepten är lättlästa. Gjorde dom små biffarna och dom blev verligen goda. Mina barnbarn älskar dom. Tusen tack för fina recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close