Arayes- Köttfärsfyllda pitabröd

Arayes är en mycket omtyckt rätt i Libanon. Det är pitabröd som fylls med en kebabliknande köttfärsblandning och som sedan grillas i ugn. En god mingelrätt som gärna kan serveras som ett tilltugg på buffén. Även gott att serveras som en lätt lunch med tsatsiki och sallad. Lika god kall som varm.
arayes

4-6 portioner arayes
Fyllning:
500 g köttfärs av valfri sort
1 liten lök
1 tomat
1 liten bunte färsk persilja
1 färsk chili om du gillar hetta
1 tsk sju kryddor- recept HÄR! om du vill göra en egen mix
Salt & peppar
Olivolja till pensling av bröden
6 st pitabröd
TIPS! Fyllningen kan varieras efter smak, du kan tex ha i vitlök, chili, pinjenötter eller andra goda kryddor som du tycker om.Tänk bara på att fyllningen inte får vara för blöt, annars blir inte pitabröden krispiga. Så fort du fyllt bröden bör de åka in i ugnen direkt för godast resultat.

Tillbehör och serveringsförslag:
Tzatsiki med mynta eller ayran (yoghurtdrink)

Gör såhär:
Finhacka tomaten och låt rinna av i en sil. Finhacka lök och persiljan. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Värm ugnen till 200° och lägg bakpapper på en plåt. Öppna upp ett pitabröd och tryck ut ett tunt lager fyllning jämnt över brödet. Stäng brödet och pensla ovan- och undersidan av pitabrödet med olivolja. Baka mitt i ugnen i ca 10-15 min. Öppna upp luckan och vänd på brödet och baka i 10 min till. Skär brödet i trianglar och servera med tsatsiki och sallad. Gott som tilltugg på buffén eller som lunch.
arayesarayesarayesarayes
arajes-3

Join the Conversation

  1. Sanela says:

    Måste bara säga en sak “ÄLSKAR DIN MAT ” du är helt fantastisk .

  2. Supergoda men ska de vara torra och krispiga på ytan? Vi följde receptet till punkt och pricka men de blev väldigt fuktiga i mitten och vi fick äta dem med kniv och gaffel eftersom de blev så sladdriga. På bilden är de skurna i trianglar och kan hållas i handen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close