En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket. Den gör succé varje gång och jag frågar mig själv varför jag inte gör den oftare. Såsen blir krämig och gräddig med smak av tomat och örter. Gott! Servera den med bara sallad, stekta köttbullar eller korv.
6 portioner
400 g pasta av valfri sort (gärna orecchiette, farfalle, fusilli eller penne)
Tomatsåsen:
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat (gärna finkrossad)
2-3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
Salt (gärna örtsalt)
Svartpeppar
200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig riven ost)
Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! 😀
Gör såhär:
Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Koka pastan under tiden och sila av. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl. Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan. Strö på finhackad persilja eller basilika och servera. Enkelt och gott!
Supergott!
Kul 🙂 tack för att du skrev en kommentar /Kram
Gill är Dina recept, och sympatisk person
Lagade pasta i tomatsås igår. Så enkelt och såååå gott!!
Tjoohooo 😀 härligt! Glädjer mig att du var nöjd, tack för kommentaren. /Zeina
Väldigt gott.
Uppskattades även av mib kräsna man
Så tack 🙂
Underbart 🙂 tack snälla för att du berättar /Kram
Så gott det blev! Uppskattades verkligen från den yngsta till den äldsta 🙂
Kul att ni gillar receptet, tack för att du tog dig tid att berätta. Alltid lika kul att läsa när någon gillar ett recept. Önskar dig en fortsatt trevlig dag /Zeina 🙂
Den var jätte god
Jag kommer äta det här ofta tack för receptet
Den får 100/10
Tack så mycket för detta receptet! Jag provade att laga det igår, och det blev ju så grymt gott!! Det var så att jag inte riktigt ville sluta äta fast jag var proppmätt 🙂
Tack! Så kul att läsa 😀 vilket bra betyg på denna rätt. Skoj! Ha en fortsatt fin dag /Zeina
Hej!
Är på utbyte och är inte super sugen på att köpa för mycket kryddor som jag ändå inte kan använda upp på mina resterande 3-4 månaderna. Vilka av kryddorna du använder anser du att man “måste” ha, och vilka tror du att man skulle kunna skippa?
Tack tack 🙂
Åh det var en svår fråga, jag älskar kryddor och har massor. De viktigaste i mitt skafferi om jag måste välja är peppar, curry, paprikapulver, oregano, basilika, örtsalt, 7 kryddor (orientalisk krydda), spiskummin. Det är dessa jag kommer på för tillfället 🙂
Supergött. Brukar aldrig skriva kommentarer men det här var värt det!
Jag tackar så jätte mycket 🙂 va glad jag blir!
Varsågod
Jätte god
Tack så mycket Zeina för en fin sida! Jag skulle vilja testa den här recepten. Är det vispgrädde eller matlagningsgrädde i såsen.
Hej
Tack snälla. Båda sorter funkar bra, jag använder vispgrädde.
En supergod maträtt som alla i familjen tycker om. Såsen är även god till korvstroganoff. Lätt och snabb att laga också.
En stor favorit här hemma. Brukar ha i spenat i slutet. Alla som har smakat den älskar den. Tack
Jag gjorde en version av denna med vad vi hade hemma, så gott! jag hade även i röda linser, blev jättegott 🙂
älskar denna <3
Jag gjorde den fantastiska krämiga pasta i tomatsås med kikärtor istället.
Bästa middagen på länge.
Har du några fler bra pasta rätter?
Så galet gott! Hela familjen hälsar och tackar för detta härliga recept!!
Underbart 😀 Det glädjer mig att läsa
Detta är en återkommande rätt hos mej, en rätt som alla i familjen tycker om. Ett stort plus för att det går fort att tillaga. Brukar blanda i lite majs också eller strimlad paprika i olika färger.
Jag tyckte inte alls att det var gott och inget jag kommer att göra igen. Kanske var det fel att använda Planti havregrädde?
Tack för ett snabbt, enkelt och supergott recept, kommer hamna i mina basrecept <3
Så gott! Jag drar dock ner på grädden för att vara snäll mot vågen Kryddar gärna på lite extra på tallriken med nymald svartpeppar.
Jag ville inte skriva E-post adressen
Ska testa ikväll! Var sugen på en tomatig pasta! Är så pepp på middag nu!
Har provat detta recept tidigare är så gott
Idag la jag till stekt bacon och färskost tomat örter.
Tack för dina fantastiska recept