Krämig pasta i tomatsås- middag på 30 min

En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket. Den gör succé varje gång och jag frågar mig själv varför jag inte gör den oftare. Såsen blir krämig och gräddig med smak av tomat och örter. Gott! Servera den med bara sallad, stekta köttbullar eller korv.
Fotor_144839647033036

6 portioner
400 g pasta av valfri sort (gärna farfalle, fussilli eller penne)
Tomatsåsen:
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat (gärna finkrossad)
2-3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
Salt (gärna örtsalt)
Svartpeppar
200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig hushållsost funkar utmärkt)

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! 😀

Gör såhär:
Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Koka pastan under tiden och sila av. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl. Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan. Strö på finhackad persilja eller basilika och servera med sallad, köttbullar eller korv. Enkelt och gott!
1
2
4
6

Join the Conversation

 1. Supergott!

  1. Zeina Author says:

   Kul 🙂 tack för att du skrev en kommentar /Kram

 2. Lisa Toysum says:

  Lagade pasta i tomatsås igår. Så enkelt och såååå gott!!

  1. Zeina Author says:

   Tjoohooo 😀 härligt! Glädjer mig att du var nöjd, tack för kommentaren. /Zeina

 3. Niloo says:

  Väldigt gott.
  Uppskattades även av mib kräsna man
  Så tack 🙂

  1. Zeina Author says:

   Underbart 🙂 tack snälla för att du berättar /Kram

 4. Så gott det blev! Uppskattades verkligen från den yngsta till den äldsta 🙂

  1. Zeina Author says:

   Kul att ni gillar receptet, tack för att du tog dig tid att berätta. Alltid lika kul att läsa när någon gillar ett recept. Önskar dig en fortsatt trevlig dag /Zeina 🙂

 5. Susanne says:

  Tack så mycket för detta receptet! Jag provade att laga det igår, och det blev ju så grymt gott!! Det var så att jag inte riktigt ville sluta äta fast jag var proppmätt 🙂

  1. Zeina Author says:

   Tack! Så kul att läsa 😀 vilket bra betyg på denna rätt. Skoj! Ha en fortsatt fin dag /Zeina

 6. Hej!
  Är på utbyte och är inte super sugen på att köpa för mycket kryddor som jag ändå inte kan använda upp på mina resterande 3-4 månaderna. Vilka av kryddorna du använder anser du att man “måste” ha, och vilka tror du att man skulle kunna skippa?
  Tack tack 🙂

  1. Zeina Author says:

   Åh det var en svår fråga, jag älskar kryddor och har massor. De viktigaste i mitt skafferi om jag måste välja är peppar, curry, paprikapulver, oregano, basilika, örtsalt, 7 kryddor (orientalisk krydda), spiskummin. Det är dessa jag kommer på för tillfället 🙂

 7. Supergött. Brukar aldrig skriva kommentarer men det här var värt det!

  1. Zeina Author says:

   Jag tackar så jätte mycket 🙂 va glad jag blir!

 8. Tack så mycket Zeina för en fin sida! Jag skulle vilja testa den här recepten. Är det vispgrädde eller matlagningsgrädde i såsen.

  1. Zeina Author says:

   Hej
   Tack snälla. Båda sorter funkar bra, jag använder vispgrädde.

 9. En supergod maträtt som alla i familjen tycker om. Såsen är även god till korvstroganoff. Lätt och snabb att laga också.

 10. Emelie says:

  Jag gjorde en version av denna med vad vi hade hemma, så gott! jag hade även i röda linser, blev jättegott 🙂

 11. FIlippa says:

  älskar denna <3

 12. Milan says:

  Jag gjorde den fantastiska krämiga pasta i tomatsås med kikärtor istället.
  Bästa middagen på länge.
  Har du några fler bra pasta rätter?

 13. Så galet gott! Hela familjen hälsar och tackar för detta härliga recept!!

  1. Zeina Author says:

   Underbart 😀 Det glädjer mig att läsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close