Balila- Rustik hummus

Balila är en libanesisk aptitretare. Säljs överallt i Libanon, typsik street food som finns i varje hörn. Påminner en aning om hummus men en betydligt mer rustik variant. Kan ätas med sked eller pitabröd. För mig är detta ett gott snacks eller kvällsmål när jag är sugen på något gott.

1 liten skål Balila
400 g kokta kikärtor
1 pressad citron
Liten bit pressad vitlök
0,5 tsk spiskummin
0,5 dl olivolja
Salt & peppar
Pinjenötter (valfritt)

Gör såhär:
Lägg kikärtor och vatten i en kastrull. Blanda i pressad citron, vitlök, spiskummin, salt & peppar. Låt småkoka i 3-4 min. Stek pinjenötter hastigt i lite smör. Lägg kikärtorna i en tallrik, ringla över olivoljan och toppa med pinjenötterna. Gillar du hetta kan du strö på lite chiliflakes. Servera genast.
Fotor_144623924196596

Join the Conversation

  1. Amanda says:

    Först: Tack för världens bästa matblogg!! ALLT jag lagat efter dina recept har blivit superbra, ma shaa Allah! Sen min fråga, kan man använda det här receptet oxh tillsätta tahini för att få msabaha om du känner till det? Har ätit det en gång och tror att det var ungefär de här ingredienserna!

    1. Zeina Author says:

      Hej 😀 Åh tusen tack! Kul att du gillar min blogg.
      Ja det funkar alldeles utmärkt, rör ut tahinin i olivoljan, citron, vitlök och kryddorna. Tillsätt lite vatten också, sen vänder du i kikärtorna. Lycka till! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close