Bröd med ost och örter- lättbakat

Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Brödet behöver varken knådas eller jäsas. Du kan även variera fyllningen efter smak. Ett perfekt bröd som du snabbt slänger ihop till soppan eller salladen. Eller varför inte äta några skivor som lunch tillsammans med en sallad? Konsistensen på detta bröd är lite som en kaka, saftigt och mjukt.
1

1 limpa bröd
6 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 st ägg
3 dl filmjölk
2,5 msk olivolja
Fyllning:
1 dl finhackad persilja
1 msk torkade eller färska örter av valfri sort (jag valde färsk timjan)
1 liten lök
5-6 st champinjoner
6 st soltorkade tomater, finhackade
0,5 dl urkärnade och hackade oliver
150 g valfri ost (jag hade 100 g riven ost och 50 g fetost)
Tips:
Byt ut någon av ingredienserna i fyllningen mot tex salami, bacon, korv, chili, paprika, cheddarost osv.
Tänk bara på att inte fylla brödet alldeles för mycket så det inte blir för tungt.

Gör såhär:
Värm ugnen till 180°. Klä en brödform med bakplåtspapper. Hacka löken och champinjonerna, fräs dem mjuka i lite olja, ställ åt sidan och låt kallna. Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke och ställ åt sidan. Blanda alla ingredienser till fyllningen (ost, soltorkade tomater, oliver, örter, lök och champinjoner) i en skål. I en separat  skål vispar du samman filmjölk, ägg, olivolja, paprikapulver väl med en elvisp. Häll i de torra ingredienserna och blanda ytterligare snabbt ihop med elvispen utan att vispa för länge. Häll i fyllningen och rör om med en slev.

Lägg smeten i brödformen, garnera med lite örter och baka sedan mitt i ugnen i 1 timme. Ta ut och låt svalna på ett galler i ca 15 min innan du skär i brödet. Limpan är godast samma dag som den bakades. Förvara resterna i kylen och värm upp innan servering.
76
28

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close