Biscotti- Italienska kakor

Italienska småkakor som man njuter av till kaffet eller en kopp te. Ordet “biscotti” har sitt urspurng från två ord, “bis” och “cotto” som betyder “dubbel” och “bakad”. Man bakar dem två gånger i ugnen, därav namnet. En perfekt Italiensk biscotti är knaprig utan att vara för hård, precis som dessa. Du kan variera och smaksätta dem i det oändliga. Bra att ha i skafferiet och ta fram till fikat.
5

Ca 36 st biscotti
1 dl vegetabilisk olja (tex raps- eller solrosolja)
2 dl socker
3 ägg
Ca 7-8 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g grovhackade nötter, välj fritt eller uteslut:
Sötmandel (skalad)
Hasselnötter
Valnötter
Pinjenötter
Pistagé
Smaksättning, välj fritt:
Kryddor, välj 1 sort: 1,5 tsk kardemma, anis eller kanel
Rivet skal från en citron eller apelsin
100 g finhackad choklad
2

Gör såhär:
Blanda olja, socker, ägg och krydda (om du ska ha det i) i en bunke. Vispa smeten med en elvisp tills allting blandas väl. Sikta i mjöl, vaniljsocker och bakpulver, tillsätt smaksättning/nötter och knåda ihop till en deg. Dela degen i 3 delar. Rulla varje del på mjölat bakbord till en lång rulle. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till varje rulle lite.

Värm ugnen till 200°. Baka mitt i ugnen i ca 20-25 min (tills de får en fin gyllene färg). Ta ut plåten och skär varje varje rulle i diagonala skivor (ca 1 cm tjocka). Lägg biscottin med snittytan uppåt i plåten. Sänk ungsvärmen till 175° och baka dem mitt i ugnen i ca 6 min. Vänd sedan på alla skorpor och baka dem i ca 6 min till på den andra sidan. Ta ut plåten och låt svalna. Förvara i en kakburk upp till 30 dagar.
8911
20150730_204842_Fotor

Join the Conversation

  1. Margareta Sarring says:

    Jag gjorde exakt enligt beskrivningen, det blev snygga biscotti, lagom knapriga men smakar ingenting. Undrar om det inte är för mycket bakpulver i receptet.

    1. Zeina Author says:

      Hmmm, märkligt att de inte smakade nåt alls 😀 ingen aning varför. Ska kika närmre på receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close