Färs/ Grillat/ Irak/ Kebab/ Kött/ Libanon

Grillade kebabspett

Läckra kebabspett som kan grillas i ugn eller på grillen. Saftiga och ljuvligt goda. Ett givet tillbehör till kebaben är syrlig persiljesallad, orientaliskt tunnbröd och tzatsiki!

Ca 10 st spett, 5 portioner
750 g köttfärs (välj färs efter smak, lamm eller nöt funkar utmärkt)
1 tsk sjukryddor (kryddblandning från mellanöstern, finns i välsorterade butiker bredvid de vanliga kryddorna)
1 dl finhackad persilja
1 finhackad eller riven lök
2 tsk paprika- eller chilipulver
Salt och svartpeppar
Servering:
Orientaliskt tunnbröd
Persiljesallad
Tzatsiki
Grillade grönsaker

Muhammara eller ajvar (jag tog ajvar)

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser. Låt gärna köttfärsblandningen stå en stund innan du grillar den så kommer alla smaker fram ordentligt. Du kan plasta in köttet och förvara i kylen några timmar eller låta stå i rumstemperatur i ca 30 min. Trä sedan köttet på spett. Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab.

Värm ugnen till 250° med grillfunktion på, lägg spetten på en plåt, ringla lite olivolja på och ta in i mitten av ugnen. Funkar även att grilla spetten på utegrillen. Efter ca 10-15 min är de färdiga, servera genast. Lägg gärna tunnbröd på en bricka, strö persiljesallad över och lägg sedan de nygrillade spetten på brickan. Servera genast!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mia
    20/08/2017 at 11:51

    Dina recept förgylla mina dagar.
    Tack för all mat tips å råd.
    Må bäst

  • Leave a Reply