Kabab tabei-Iransk kebab i stekpanna

Kebab i stekpanna, god och enkel vardagsmat som du kan avnjuta med klassiska kebabtillbehör, gör en kebabrulle i bröd, servera med pommes eller ris. Kebaben ska plattas ut i stekpannan men om du föredrar att forma biffar så funkar det också alldeles utmärkt. Fler goda kebabrecept hittar du HÄR! i mitt kebabarkiv.

4 portioner
600 g färs (gärna med hög fetthalt. Formbar vegofärs funkar också strålande)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Fluffigt ris- recept HÄR!
Tomat (körsbärstomater eller vanliga tomater)
Sivri eller chili
Sumak
Lök, citron

Gör såhär:
Riv löken fint och krama ur vätska. Blanda ihop riven lök, pressad vitlök, färs, gurkmeja, salt och peppar. Lägg olja i en stekpanna. Lägg färsen i stekpannan och platta ut kebaben jämnt i stekpannan. Låt stekas på hög värme i ca 4-6 min. Efter att du har stekt kebaben på en sida kan du välja om du vill vända hela den platta kebaben som den är eller skära ut kebab när den är i stekpannan och vända på varje kebab. Stek ca 4-6 min till.

I en annan stekpanna steker du tomat och sivri/chili. Även lökklyftor kan du steka lite snabbt eller servera löken rå bredvid. Det räcker att du ger grönsakerna lite yta. Toppa kebaben med grönsakerna, sumak och servera med önskat tillbehör.

Join the Conversation

  1. Mixen says:

    Står det på förpackningen att vegofärsen är formbar? Verkar finnas många sorter. Dum fråga kanske men jag är nybörjare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close