Fiskgratäng med dragon

Ner med allt i en och samma form! Resultatet blir fantastiskt. Fisken blir saftig och såsen tillagas samtidigt . Servera det här med allt från kokt potatis, pasta till ris. Torsken kan du byta ut mot lax om du vill det.

6 portioner torskgratäng
800 g torskfilé
5 dl grädde (gärna vispgrädde)
3 dl creme fraiche
1 kruka finhackad dragon eller 1 msk torkad dragon
0,5 purjolök
8 st soltorkade tomater
1 citron
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Skölj och strimla purjolöken i tunna skivor. Hack soltorkade tomater i strimlor och finhacka dragon. Hacka torskfilé i portionsbitar.

Lägg purjolöken i botten av en ugnsform och lägg sedan fisken över. Toppa med soltorkad tomat. Blanda crème fraîche, grädde, dragon, dijonsenap, zest från 1 citron, salt och peppar i en skål. Blanda såsen väl och häll det i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Pressa citron över vid servering.

Ostbricka och virgin strawberry daiquiri
à la @andrafarhad 🤩
Recept på drinken🍓
2 glas
150 g djupfrysta jordgubbar
2 st lime
Ca 4 dl Lemon schweppes
Lime, mynta och is till servering
Gör såhär:
Presa limen. Lägg jordgubbar, limejuice och schweppes i en mixer och mixa tills du får en jordgubbsslush. Häll upp i glas, späd ut med lite mer schweppes och servera!

4169 31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close