Ner med allt i en och samma form! Resultatet blir fantastiskt. Fisken blir saftig och såsen tillagas samtidigt . Servera det här med allt från kokt potatis, pasta till ris. Torsken kan du byta ut mot lax om du vill det.
6 portioner torskgratäng
800 g torskfilé
5 dl grädde (gärna vispgrädde)
3 dl creme fraiche
1 kruka finhackad dragon eller 1 msk torkad dragon
0,5 purjolök
8 st soltorkade tomater
1 citron
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Skölj och strimla purjolöken i tunna skivor. Hack soltorkade tomater i strimlor och finhacka dragon. Hacka torskfilé i portionsbitar.
Lägg purjolöken i botten av en ugnsform och lägg sedan fisken över. Toppa med soltorkad tomat. Blanda crème fraîche, grädde, dragon, dijonsenap, zest från 1 citron, salt och peppar i en skål. Blanda såsen väl och häll det i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Pressa citron över vid servering.
Jag använde matlagningsgrädde med 15% fetthalt och även créme fraiche med 15% fetthalt och såsen blev inte len utan lite som att den skar sig. Kan det vara pga grädden?
ska det verkligen vara så mycket grädde i-vill ju inte ha för blaskigt ?7Tack för alla goda recept som du delar med dej av
Stek löken, den blir inte klar annars.