Gratäng/ Kyckling/ Samarbete

Kycklinggratäng med en läcker sås

ANNONSSAMARBETE MED BONG TOUCH OF TASTE

Hur får man fram maximalt med smak i maten utan att behöva ha i mycket kryddor eller ingredienser? Med fond som är en perfekt smaksättare i matlagningen och som enkelt lyfter fram smakerna. Bong Touch of Taste har många olika smaker som du kan välja mellan och i deras receptbank HÄR! kan du hitta massa inspiration. Det smidiga med fond är att du kan använda det i både varma och kalla rätter. Testa att ha fond i en kall sås, en god wook eller varför inte i en soppa. Nu ska ni få ännu ett recept som jag vet att ni kommer att älska! I helgen lagade jag en riktigt smarrig kycklinggratäng som jag snabbt svängde ihop. Trots att den var så enkel så kändes den lite lyxig och smakerna var ljuvliga!

4 portioner
Ca 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
4 st kycklingfiléer
1 röd lök
2 st vitlöksklyftor
2 dl grädde (matlagning- eller vispgrädde. Jag tog vispgrädde)
2 dl creme fraiche
1 näve färska basilikablad eller 1 tsk torkad basilika
200 g körsbärstomater
Ca 2 tsk svartpeppar
Ca 0,5 dl riven parmesanost
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Gnocchi och sallad

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min på varje sida. Lägg i en ugnsform. Hacka lök och vitlök, stek glansiga i samma stekpanna som du stekte kycklingen. Tillsätt sedan grovhackade basilikablad, grädde, crème friache och svartpeppar. Skaka fondflaskan ordentligt, mät upp önskad mängd med en sked och häll sedan ner i såsen. Jag rekommenderar inte att du häller ner Bong Touch of Taste fond direkt i såsen, det är mycket smak och sälta i fonden, så mät upp och smaka dig fram. Låt såsen puttra på medelvärme utan lock i 10 min. Häll sedan såsen över kycklingen. Riv parmesan över, toppa med tomaterna och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Servera med önskat tillbehör. Vi åt gnocchi bredvid. Passar även lika bra med pasta, potatis, ris eller något annat smarrigt som tilltalar dina smaklökar. Smaklig måltid!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Anonym
    06/02/2020 at 21:36

    Hej, skulle gärna vilja veta vilka slags stekpannor du använder! Vill börja testa på mer matlagning och vill gärna inte använda teflon 🙂

  • Reply
    Angela
    19/02/2020 at 20:18

    Super gott!!

    • Reply
      Erika
      18/04/2020 at 18:10

      Det där ser ut som en gjutjärnspanna. Fantastiska grejer. =)

    Leave a Reply