Kycklinggratäng med en läcker sås

ANNONSSAMARBETE MED BONG TOUCH OF TASTE

Hur får man fram maximalt med smak i maten utan att behöva ha i mycket kryddor eller ingredienser? Med fond som är en perfekt smaksättare i matlagningen och som enkelt lyfter fram smakerna. Bong Touch of Taste har många olika smaker som du kan välja mellan och i deras receptbank HÄR! kan du hitta massa inspiration. Det smidiga med fond är att du kan använda det i både varma och kalla rätter. Testa att ha fond i en kall sås, en god wook eller varför inte i en soppa. Nu ska ni få ännu ett recept som jag vet att ni kommer att älska! I helgen lagade jag en riktigt smarrig kycklinggratäng som jag snabbt svängde ihop. Trots att den var så enkel så kändes den lite lyxig och smakerna var ljuvliga!

4 portioner
Ca 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
4 st kycklingfiléer
1 röd lök
2 st vitlöksklyftor
2 dl grädde (matlagning- eller vispgrädde. Jag tog vispgrädde)
2 dl creme fraiche
1 näve färska basilikablad eller 1 tsk torkad basilika
200 g körsbärstomater
Ca 2 tsk svartpeppar
Ca 0,5 dl riven parmesanost
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Gnocchi och sallad

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min på varje sida. Lägg i en ugnsform. Hacka lök och vitlök, stek glansiga i samma stekpanna som du stekte kycklingen. Tillsätt sedan grovhackade basilikablad, grädde, crème friache och svartpeppar. Skaka fondflaskan ordentligt, mät upp önskad mängd med en sked och häll sedan ner i såsen. Jag rekommenderar inte att du häller ner Bong Touch of Taste fond direkt i såsen, det är mycket smak och sälta i fonden, så mät upp och smaka dig fram. Låt såsen puttra på medelvärme utan lock i 10 min. Häll sedan såsen över kycklingen. Riv parmesan över, toppa med tomaterna och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Servera med önskat tillbehör. Vi åt gnocchi bredvid. Passar även lika bra med pasta, potatis, ris eller något annat smarrigt som tilltalar dina smaklökar. Smaklig måltid!

Join the Conversation

  1. Anonym says:

    Hej, skulle gärna vilja veta vilka slags stekpannor du använder! Vill börja testa på mer matlagning och vill gärna inte använda teflon 🙂

    1. Elvira says:

      Rekommenderar onyx stekpannor, jag är jättenöjd, dessutom är det 5 års garanti på dem

  2. Angela says:

    Super gott!!

    1. Erika says:

      Det där ser ut som en gjutjärnspanna. Fantastiska grejer. =)

    2. Anonym says:

      Å`

  3. Josefin says:

    Om man inte har fond hemma, funkar kycklingbuljong? Och hur mycket så fall?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close