Asien/ Kyckling/ Samarbete

Kyckling & thaibasilika serverad med stekt ris

ANNONSSAMARBETE MED BONG TOUCH OF TASTE

Förhöj smaken på den enklaste eller mest festliga maträtten med Bong Touch of Taste goda fonder. Du hittar många olika läckra smaker i deras breda sortiment. Kika HÄR! på de olika smaker och låt inspirationen flöda. Fond är perfekt när man vill ge maten en extra skjuts och lyfta smakerna. Det som är smidigt med touch of taste fonder är att det är enkelt att använda och du kan hälla lite åt gången och smaka dig fram. Det räcker oftast att du har i en liten mängd för att få fram den djupa umamismaken i maten. Du kan ha fonden i både varma och kalla rätter. Grymt bra när man tex vill svänga ihop en kall sås. Du behöver inte lösa upp fonden som man annars ska göra om man använder buljongtärningar. Jag har lagat två enkla men ack så goda rätter som jag har smaksatt med fond. Vilka smaker! Man kan nästan tro att kycklingen fått koka i en mustig sås hur länge som helst men jag slängde ihop hela rätten på 30 minuter. Den djupa mustiga smaken fick jag fram av Asian fond red and hot. Jag serverade kycklingen med stekt ris. Det blev så gott! Fler goda recept med Bong Touch of Taste fonder hittar du HÄR!

4 portioner
Ca 1 msk Touch of Taste Asian fond red and hot
500 g kyckligfilé
4 vitlöksklyftor
2 st thai chili (kan uteslutas eller ersättas med annan chili)
2 st schalottenlök
6 st snake beans (kan ersättas med en näve haricoverts)
1 kruka thai basilika
2-3 msk söt soja (tex ketjap manis)
2 msk japansk soja
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Stekt ris (recept finns nedan)
Stekt ägg

Gör såhär:
Mortla vitlöksklyftorna tillsammans med chili. Hacka lök i klyftor, snake beans i mindre bitar och kyckling i små fyrkanter. Hetta upp olja och stek vitlökspastan, lök och bönor under omrörning i 2 min. Vänd i kyckling och stek tills den får färg. Häll över soja och fond. Låt kycklingen puttra i ca 15 min under lock. Vänd i basilika blad. Låt sjuda 1 min. Servera gärna kycklingen med stekt ris och stekt ägg.

4-6 portioner stekt ris
Ca 1 msk Touch of Taste Asian fond red and hot
4 dl ris av valfri sort (jasminris passar perfekt men anna rissort funkar även alldeles utmärkt)
2 vitlöksklyftor
2 st salladslökar
2 dl ärtor
1 röd paprika
2 msk ketjap manis
2 msk japansk soja

Gör såhär:
Tvätta riset ordentligt för att få bort det mesta av stärkelsen, då klibbar inte riset sig lika lätt. Koka sedan enligt anvisningarna, häll ut riset på en bricka och låt kallna. Hacka salladslök i bitar, hacka paprikan i strimlor, finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp olja och stek vitlök, salladslök, ärtor och paprika under omrörning i ca 4 min. Vänd i ris, smaka av med fond och soja. Stek i 2-3 min på medelvärme. 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply