Lättlagad gryta som du enkelt lagar med få ingredienser. Använd valfri fisksort med fast kött, jag tar lax men torsk funkar strålande!
4 port
4 portionsbitar fisk (ca 600 g, förslagsvis lax eller torsk)
1 gul lök
1 bit ingefära (ca 2 cm, kan ersättas med 2 tsk ingefärapulver)
3 vitlöksklyftor
Ca 1-2 msk röd currypasta (justera mängd efter smak)
5 dl grädde eller kokosmjölk (jag tar kokosmjölk)
1 dl sweet chili
Citron eller lime
Salt
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Jasminris
Salladslök, koriander och chili till garnering
Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar. Riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Stek lök, ingefära och vitlök under omrörning. Tillsätt röd curry och stek lite under omrörning nån minut.
Tillsätt kokosmjölk eller grädde och koka upp. Blanda i sweet chili och låt såsen puttra under lock på medelhög värme i ca 10 min. Lägg fisken i såsen och låt puttra på medelhög värme under lock i ca 12 min, tills fisken blir helt färdiglagad. Dra bort från värmen, pressa lime eller citron över. Garnera med koriander, salladslök och chili. Servera med ris och njut!
![](https://i0.wp.com/media.zeinaskitchen.se/2024/03/sweet-chili.jpg?resize=1920%2C1152&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/media.zeinaskitchen.se/2024/03/sweet-chili-lax-2.jpg?resize=1333%2C2000&ssl=1)
Gjorde denna vegansk genom att byta ut fisk mot två tetra kikärtor, blev jättegott!