Kyckling karahi- Pakistansk gryta

Läcker pakistansk kycklinggryta med smak av ingefära och tomat. Grytan är lättlagad och full med smaker. Underbar att servera med ris, naan, och raita. Om du är sugen på att testa fler läckra kycklinggrytor kan du testa tikka masalamassaman curry eller denna lättlagade kycklinggrytan.

4-6 portioner
500 g kycklingfilé
500 g färska tomater (kan ersättas med 400 g krossad tomat)
1 rödlök
1 bit ingefära (ca 2 msk när den hackas)
4 vitlöksklyftor
2-3 st chili (justera hetta efter smak eller uteslut)
1,5 tsk garam masala
1,5 tsk chilipulver (kan ersättas med paprikapulver om du vill ha en mild gryta)
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
3 msk grovhackad koriander
Salt & peppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Ris
Naan eller vitlöksnaan
Raita

Gör såhär:
Hacka kycklingfiléerna i bitar. Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök, riv eller hacka ingefäran i tunna stavar/små bitar, hacka chilin, hacka tomaterna i tärningar.

Hetta upp olja och stek löken tills den får lite färg. Tillsätt chili, ingefära och vitlök, stek lite till. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen blir vit. Vänd i alla kryddor och fortsätt stek en stund.

Tillsätt tomaterna, rör om och låt sedan grytan puttra under lock i ca 20-25 min. Om det känns torrt i grytan kan du tillsätta lite vatten och om såsen känns för vattnig så kan du låta grytan koka utan lock i ca 10 min. Om du känner att tomaterna inte var tillräckligt röda och mogna så kan du tillsätta ca 1 msk tomatpuré i grytan.

Vänd i grovhackad koriander, stäng av värmen och servera grytan med ris. Även naan och raita passar perfekt bredvid.  

Join the Conversation

  1. Gülay says:

    För 2 veckor sen ställde jag en fråga angående din bok,min kommentar väntar fortfarande godkännade!

    Hej Zeina
    Vad spännade med en kokbok,dessa recept finns de redan på din blogg eller om det är nya recept? Om det är nya recept har du delat med dig nåt här på bloggen?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det är blandat 😀 Det finns favoriter från bloggen och några nya recept också.
      Kram /Zeina

  2. Helahea says:

    Det var himmelskt gott Jag gjorde en mildare variant och vi slukade allt

  3. Patricia says:

    Min man sa att det var godaste som jag har gjort hittills ❤

    1. Madelen says:

      Min man också! Helt seriöst ❤️

  4. Martin says:

    Mycket gott och rekommenderas starkt (i dubbel bemärkelse). Jag lade till en röd paprika i medelstora bitar. Topp!

  5. Albin Vallen says:

    Riktigt gott, provat detta flera gånger. Karai är en indisk rätt dock, den är inte pakistansk.

    1. Chicken karahi äts OCKSÅ i Pakistan, inte enbart Indien. Det du säger kan liknas med att säga köttbullar med potatismos och lingonsylt enbart är svensk mat trots att det också äts i övriga länder i Norden. Maträtter åker över gränser som lasagne, pizza och hamburgare och så vidare.

  6. Jag undrade om du i framtiden kommer göra keema, pakistansk köttfärsgryta.

  7. Jimmy says:

    Tack så jättemycket för detta recept. Blev inte helt perfekt på första försöket men smakade precis som på restaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close