Ratatouille

Smakrik och mustig fransk ratatouille. Åh så gott! Om du vill göra det hela ännu mer läckert och franskt så kan du servera din ratatouille med hemmabakade franska baguetter…. oh lá lá!

Recept på baguetterna hittar du HÄR!

4 portioner
2 röda eller gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 paprikor (gärna röda)
2 st zucchini (ca 500 g, jag hade en gul och en grön zucchini)
2 st aubergine (ca 500 g)
500 g tomater (kan bytas ut mot 500 g krossad tomat)
2 msk tomatpuré
1 liten knippe färsk eller 1 tsk torkad timjan
1 knippe färsk basilika
Salt & peppar
Olivolja
Serveringsförslag:
Baguette

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Skär zucchini och aubergine i bitar. Ringla olivolja över och baka mitt i ugnen tills grönsakerna får färg, ca 20-30 min.

Hacka löken i tärningar, finhacka vitlöksklyftorna, hacka paprika i klyftor och hacka tomaterna i små tärningar. Hetta upp olivolja och stek löken glansig, tillsätt vitlöken och stek lite till.Vänd i timjan och paprikaklyftorna, stek lite till. Vänd i tomat, salt, peppar, tomatpuré, blanda och låt tomatsåsen sjuda under lock i ca 15 min. Om såsen känns torr kan du tillsätta lite vatten, såsen ska dock inte vara för vattnig.

Vänd ugnsrostad zucchini, aubergine och grovhackad basilika. Låt ratatouillen puttra på låg värme utan lock i ca 10 min. Ringla lite olivolja över rattatouillen och servera gärna med en bit bröd. Bon appetit!

Join the Conversation

  1. Berit says:

    Åhhhhh så godt, og så let at lave. Tusinde tak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close