Nybakat bröd på 1 timme- Veganbröd

Ett grymt gott bröd som du snabbt och enkelt slänger ihop med få ingredienser. På bara en timme har du ett nybakat bröd serverat. Inget ska knådas eller jäsas långa stunder och JA brödet smakar underbart! Perfekt när du snabbt vill ha ett gott bröd till frukost eller som tillbehör till maten. Billigt och gott bröd utan mejeriprodukter.
Bröd

1 brödlimpa
3 dl varmt vatten (inte kokhett)
1 msk socker
1 tsk salt
2 tsk torrjäst
Ca 7-8 dl vetemjöl
TIPS! Jag rekommenderar att du använder torrjäst till detta bröd. Den har en inte lika stark jästsmak som färsk jäst. Vitt bröd som inte ska jäsa eller knådas länge kan lätt få smak av färsk jäst.
Hemmagjord färskost- recept HÄR!

Gör såhär:
Värm vattnet fingervarmt, det ska vara lite varmare än ljummet men inte kokhett, ca 42 grader. Blanda vatten med torrjäst, salt, socker och låt stå i 10 min tills det bildas lite skum på toppen av vätskan. Arbeta in mjölet i omgångar, degen ska vara lite kladdig. Du behöver inte knåda eller överarbeta den, så fort mjölet blandats in i degen är den klar. Mjöla degen och forma till en limpa, lägg på en plåt med bakpapper. Mjöla limpan lätt och täck med en påse, låt stå medan du värmer upp ugnen, i ca 15 min. Värm ugnen till 225° och baka brödet mitt i ugnen i 15-20 min. Ta ut och låt svalna. Servera med önskat tillbehör. Enklare än så kan det inte bli 🙂
Fotor_145263230056391 Fotor_145263223164285 Fotor_145263237455517  Bröd

Join the Conversation

  1. Hej..
    mitt bröd vart ej lika fint och höjt..
    8 dl mjöl e för mycket.. hade ca 5 i mitt och kändes lite torrt redan då..
    va kan de bero på ?

    1. Zeina Author says:

      Mycket märkligt att det redan kändes torrt vid 5 dl. Bakar detta bröd ofta enligt dessa mått, funkar super bra. Bättre lycka nästa gång /Zeina

    2. Celina says:

      Jag hade samma upplevelse, vet inte varför, kanske något med luftfuktighet att göra? Nöjde mig dock med 5 dl och det blev väldigt, väldigt gott. ✌️

  2. Annette Mikkelsen says:

    Mycket gott och lättbakat bröd 🙂

    1. Zeina Author says:

      Härligt 😀

  3. Amanda says:

    Super gott bröd verkligen! Men använder högst 6 dl mjöl , dock räcker nog 5 dö annars blir det för torrt 🙂

  4. Becka says:

    Blev jättegott och härligt med en snabb deg 😀

  5. Becka says:

    Älskar receptet för det är snabbt och gott! Mitt kommer dock alltid ut degigt i mitten, hur jämn jag än formar bullen, så brukar få dela brödet och lägga in det ett tag till. Så nästa gång ska jag prova sänka värmen och ha i lite längre se om det hjälper 🙂

  6. Dojjan says:

    Väldigt gott och enkelt, blev perfekt ikväll när vi hade fått slut på bröd
    Tack för receptet!

  7. Johanna says:

    Har bakat det här som receptet är och använt det som grundrecept. Toppar ibland med olivolja, flingsalt och rosmarin. Har även haft i surdeg och bytt ut sockret mot sirap. Allt har funkat bra

    Har även bakat det med en 4 åring (alltså som hjälp inte i brödet ). Var perfekt, mycket kul att se jästen bubbla och lagom mycket knådning för små fingrar!

    Tack, du är en stjärna!

    1. har du olivoljan, rosmarin och saltet på degen eller i degen medans du blandar i mjölen?

  8. Anneli says:

    Väldigt gott, jag om min kompis bakade dubbelsats men i två bunkar, hade rågsikt och grahamsmjöl i, istället för vanligt vetemjöl

  9. kan man använda havremjölk istället för vatten?

  10. Super enkelt och super gott. Jag dubblerar satsen har nån matsked oliv olja i degen och brukar göra en limpa med solros och pumpa frön (knådar lätt in dem i halva degen). Ok att frysa.

  11. Ronya says:

    Jättegott bröd! Har i ca 6 dl mjöl

  12. Anonym says:

    Mnnnvjobvlllnbķkjhhjköy70

    KY öl ll känguru

  13. Supergott bröd. Tar en dl rågmjöl och resten vetemjöl. Blandar för hand så att jag känner när degen fått nog med mjöl. Har aldrig misslyckats. Tusen tack för receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close