Bakverk/ Bröd/ Buffé/ Utvalt/ Veganskt/ Vegetariskt

Nybakat bröd på 1 timme- Veganbröd

Ett grymt gott bröd som du snabbt och enkelt slänger ihop med få ingredienser. På bara en timme har du ett nybakat bröd serverat. Inget ska knådas eller jäsas långa stunder och JA brödet smakar underbart! Perfekt när du snabbt vill ha ett gott bröd till frukost eller som tillbehör till maten. Billigt och gott bröd utan mejeriprodukter.
Bröd

1 brödlimpa
3 dl varmt vatten (inte kokhett)
1 msk socker
1 tsk salt
2 tsk torrjäst
Ca 7-8 dl vetemjöl
TIPS! Jag rekommenderar att du använder torrjäst till detta bröd. Den har en inte lika stark jästsmak som färsk jäst. Vitt bröd som inte ska jäsa eller knådas länge kan lätt få smak av färsk jäst.
Hemmagjord färskost- recept HÄR!

Gör såhär:
Värm vattnet fingervarmt, det ska vara lite varmare än ljummet men inte kokhett, ca 42 grader. Blanda vatten med torrjäst, salt, socker och låt stå i 10 min tills det bildas lite skum på toppen av vätskan. Arbeta in mjölet i omgångar, degen ska vara lite kladdig. Du behöver inte knåda eller överarbeta den, så fort mjölet blandats in i degen är den klar. Mjöla degen och forma till en limpa, lägg på en plåt med bakpapper. Mjöla limpan lätt och täck med en påse, låt stå medan du värmer upp ugnen, i ca 15 min. Värm ugnen till 225° och baka brödet mitt i ugnen i 15-20 min. Ta ut och låt svalna. Servera med önskat tillbehör. Enklare än så kan det inte bli 🙂
Fotor_145263230056391 Fotor_145263223164285 Fotor_145263237455517  Bröd

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    ruru
    30/01/2016 at 08:25

    Hej..
    mitt bröd vart ej lika fint och höjt..
    8 dl mjöl e för mycket.. hade ca 5 i mitt och kändes lite torrt redan då..
    va kan de bero på ?

    • Reply
      Zeina
      31/01/2016 at 15:26

      Mycket märkligt att det redan kändes torrt vid 5 dl. Bakar detta bröd ofta enligt dessa mått, funkar super bra. Bättre lycka nästa gång /Zeina

    • Reply
      Celina
      05/02/2017 at 13:17

      Jag hade samma upplevelse, vet inte varför, kanske något med luftfuktighet att göra? Nöjde mig dock med 5 dl och det blev väldigt, väldigt gott. ✌️

  • Reply
    Annette Mikkelsen
    14/02/2016 at 07:57

    Mycket gott och lättbakat bröd 🙂

    • Reply
      Zeina
      16/02/2016 at 18:44

      Härligt 😀

  • Reply
    Amanda
    20/10/2018 at 18:51

    Super gott bröd verkligen! Men använder högst 6 dl mjöl , dock räcker nog 5 dö annars blir det för torrt 🙂

  • Reply
    Becka
    08/11/2018 at 17:08

    Blev jättegott och härligt med en snabb deg 😀

  • Reply
    Becka
    25/12/2018 at 12:01

    Älskar receptet för det är snabbt och gott! Mitt kommer dock alltid ut degigt i mitten, hur jämn jag än formar bullen, så brukar få dela brödet och lägga in det ett tag till. Så nästa gång ska jag prova sänka värmen och ha i lite längre se om det hjälper 🙂

  • Reply
    Dojjan
    01/02/2019 at 20:17

    Väldigt gott och enkelt, blev perfekt ikväll när vi hade fått slut på bröd
    Tack för receptet!

  • Reply
    Johanna
    29/07/2019 at 13:36

    Har bakat det här som receptet är och använt det som grundrecept. Toppar ibland med olivolja, flingsalt och rosmarin. Har även haft i surdeg och bytt ut sockret mot sirap. Allt har funkat bra

    Har även bakat det med en 4 åring (alltså som hjälp inte i brödet ). Var perfekt, mycket kul att se jästen bubbla och lagom mycket knådning för små fingrar!

    Tack, du är en stjärna!

  • Reply
    Anneli
    20/09/2019 at 14:35

    Väldigt gott, jag om min kompis bakade dubbelsats men i två bunkar, hade rågsikt och grahamsmjöl i, istället för vanligt vetemjöl

  • Leave a Reply