Honung och havrebaguette- Subwaymacka

Honey oat bread är saftiga havrebaguetter med honung. Fyll dem med en läcker tonfiskröra och du har dig en smarrig subwaymacka! Detta är ett av mina absolut äldsta recept på bloggen som jag har fräschat upp med nya bilder. Enjoy!

3 st honey oat bread, baguetter
3 dl mjölk
50 g smör
4 msk honung
2 dl havregryn
20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
1 dl ljust rågmjöl (kan bytas ut mot vanligt mjöl)
Ca 3-4 dl vetemjöl special
1 ägg
1 tsk salt
Pensling:
Uppvispat ägg
Havregryn
Tonfiskröra– recept HÄR!

Gör såhär:
Värm mjölken i en kastrull och blanda i honung och smöret. Hetta upp och precis innan det börjar koka tar du bort kastrullen från värmen. Lägg havregryn i en bunke och häll den varma mjölken över, låt stå i 15 min. Tillsätt sedan de övriga ingredienser och knåda degen smidig i 10 min. Degen kan kännas kladdig men den blir fast när den får stå och jäsa, grynen kommer svälla upp. Ha inte mer mjöl än nödvändigt men om degen känns allt för kladdig tillsätter du efter behov. Mjöla degen, täck bunken med en påse och låt jäsa i 45 min i rumstemperatur.

Häll ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord, dela i 3 delar. Forma till en baguett på ca 25 cm lång. Lägg på en plåt med bakpapper, lyft på pappret lite för att skilja varje baguett från varandra. Lägg en tyngd vid sista baguetten (tex en träslev) så de står stabilt. Täck bröden och låt jäsa i 45-60 min.

Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Pensla bröden med ägg och strö på havregryn. Separera bröden från varandra och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut och låt svalna på plåten några minuter. Fyll med något gott och NJUT!Fotor_144362550728040

Join the Conversation

  1. Millan Ceder says:

    My god! Baguetterna står och svalnar, var tvungen att smaka liiiite med smör och ost supergott och ser så proffsigt ut och så är jag mer amatör än någon!! Tonfiskröran står i kylen. Jag har dock tillagt chilisås och paprikakrydda få röran såg lite trist ut ❤️

  2. Annika says:

    Har bakat dessa ett antal gånger nu. Toppen gott och enkelt. Tack Zeina för ett fint recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close