Honey oat bread, saftiga havrebaguetter med honung. Fyll dem med en läcker tonfiskröra och du har dig en smarrig subway sandwish!
3 st honey oat bread, baguetter
3 dl mjölk
50 g smör
4 msk honung
2 dl havregryn
20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
1 dl ljust rågmjöl (kan bytas ut mot vanligt mjöl)
3 dl vetemjöl special
1 ägg
1 tsk salt
Pensling:
Uppvispat ägg
Havregryn
Tonfiskröra– recept HÄR!
Gör såhär:
Värm mjölken i en kastrull och blanda i honung och smöret. Hetta upp och precis innan det börjar koka tar du bort kastrullen från värmen. Häll mjölken över havregrynen och låt stå i 15 min. Tillsätt sedan de övriga ingredienser och knåda degen i några minuter. Den kan kännas kladdig men den blir fast när den får stå och jäsa, grynen kommer svälla upp. Ha inte mer mjöl än nödvändigt. Mjöla degen, täck bunken med en påse och låt jäsa i 45 min.
Häll ut degen på mjölat bakbord, dela i 3 delar. Forma till en baguett på ca 25 cm lång. Lägg på en plåt med bakpapper, lyft på pappret lite så det skiljer varje baguett från varandra. Lägg en tyngd vid sista baguetten så de står stabilt. Täck bröden och låt jäsa i 45-60 min. Värm ugnen till 200 grader. Pensla bröden med ägg och strö på havregryn. Gör snitt över varje baguett med en vass kniv. Separera bröden från varandra och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut och låt svalna på plåten några minuter. Fyll med något gott och NJUT!