Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Tårta

Chokladtårta med hallonmousse och dumlefluff

Supergod chokladtårta fylld med hallonmousse, toppad med dumlefluff, dubbelnougat och hallon. Ljuvlig kombination! Du kan garnera din tårta fritt efter smak, du kan tex skippa dubbelnougat och endast ha hallon. Om du köper färdiga tårtbottnar monterar du enkelt ihop tårtan. Både moussen och dunlefluffen är enkla att göra.
Ca 12 bitar chokladtårta
Färdiga chokladtårtbottnar eller baka egna- recept HÄR! (läs tips nedan hur du ska göra för chokladsmak)
Fyllning:
Hallonmousse- recept HÄR!
Topping, dumlefluff:
1 påse dumle (220 g)
2 dl vispgrädde
Garnering:
100 g dubbelnougat
100 g färska hallon
TIPS FÖR ATT GÖRA CHOKLADBOTTNAR! Gör som basreceptet som finns HÄR! och gå efter ögonmått.  För att göra chokladbotten ska du ha i mjölglaset:
1/3 Mjöl, 1/3 potatismjöl och 1/3 kakao.

Gör såhär:
Hacka dumle i små bitar. Lägg i en kastrull med grädde och värm långsamt upp samtidigt som du rör om. Viktigt att grädden inte kokar upp för då kommer du inte kunna vispa upp den senare. Rör om på låg värme tills dumlen smälter. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen i 4 timmar.

Gör under tiden hallonmousse enligt receptet HÄR! Vispa sedan dumlegrädden till en fluffig dumlefluff.

Montering av tårtan: Lägg ett tårtbotten på ett fat och bred hälften av hallonmoussen över. Lägg över ett till tårtbotten, bred resten av moussen över. Lägg på sista tårtbotten, spritsa dumlefluff på toppen av tårtan. Garnera med hallon. Hyvla dubbelnougat med en osthyvel och forma till fina spiraler och toppa tårtan. Servera direkt eller ställ i kylen fram till servering. Tårtan klarar sig fint i kylen upp till 8 timmar innan servering.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply