Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Tårta

Tårtbottnar- 3 lika delar

Perfekt tårtbotten med 3-lika metoden.  Jag som alltid misslyckats med mina tårtbottnar fick äntligen till det till slut. Superbra metod där inga dl mått ska användas, du går efter ögonmått. Blir en fin och hög kaka. 
IMG_1168

Till en springform på 24 cm:
Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en form. Ställ 3 lika stora glas bredvid varandra. Knäck 8 ägg i ett glas, i glaset bredvid fyller du socker och i det tredje glaset har du hälften potatismjöl och vanlig mjöl. Toppa mjölet med 3 tsk bakpulver (2,5 bakpulver till 5 ägg). Vispa ägg och socker pösigt och vitt med elvisp, ca 1-2 min. Sikta i de torra ingredienserna. Vänd försiktigt och häll sedan i formen. Baka på sista falsen i ugnen, nedifrån, i ca 45 min. Öppna inte luckan första 20-25 min, för då kommer kakan sjunka. Ta ut efter ca 45 min, låt svalna helt i formen innan du öppnar upp kakan. När kakan har kallnar är den redo att användas. Den håller sig i ca 3 dagar i rumstemperatur eller 2 månader i frysen.
RECEPT PÅ GODA TÅRTOR:
Gräddtårta med jordgubbar
Frukttårta
Kokos- och ananastårta

Det är alltså ögonmått du ska gå på, inga dl mått. Alla glas ska vara lika höga.

Mjöla formen, jag använder en tesil.

IMG_1134

Vispa ägg och socker pösigt.

IMG_1151

Sikta i de torra ingredienser.

IMG_1152

Vänd i försiktigt.

IMG_1158

Lägg i formen och baka längst ner i ugnen i ca 45 min.

Låt svalna i formen helt innan du öppnar den.

Vänd kakan upp och ner. Undersidan är perfekt och den ska vara uppåt när du garnerar din tårta.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Natalie
    02/11/2016 at 05:28

    Jag har en 26cm bakform,går det bra med den tro?

    • Reply
      Zeina
      08/11/2016 at 21:28

      Det funkar jättebra 🙂

  • Reply
    Christine
    12/09/2018 at 16:28

    Använder du en helt vanlig springform eller en hög variant? Den ser otroligt fin ut bottnen!

    • Reply
      Zeina
      20/09/2018 at 09:27

      Hej,
      Jag använder en vanlig springform. Jag resonerar dock att du klär springformen med bakplåtspapper så den blir hög på sidorna så slipper du att smeten jäser över kanten.

  • Reply
    Stina
    06/03/2019 at 20:10

    Detta recept blir galet bra tårtbottnar men VARJE gång jag ska baka blir jag osäker på om det är varmluft i ugnen eller ej. Vad använder du?

    • Reply
      Zeina
      07/03/2019 at 20:39

      Härligt!
      Jag använder varmluft 😀

  • Reply
    Anonym
    18/03/2019 at 10:56

    Varmluft 175 grader?

    • Reply
      Zeina
      24/03/2019 at 07:52

      Precis 😀

  • Reply
    Anonym
    25/03/2019 at 09:56

    Min blev supertorr, undrar varför?
    Inget smör i receptet?

  • Leave a Reply