Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Frukt & Bär/ Tårta

Gräddtårta med jordgubbar

Gräddtårta

En riktig klassiker och det bästa med sommaren. Gräddtårta med färska jordgubbar och vaniljkräm, en favorit på fikabordet vid alla tillfällen. Passar lika bra till fest, kalas eller en god fika till helgen. Köper man färdiga tårtbottnar görs tårtan ganska snabbt och enkelt. 
Gräddtårta
Ca 12 bitar gräddtårta
Färdiga tårtbottnar eller baka egna- recept HÄR!
Fyllning:
Fyllning 1:
Ca 0,5 dl jordgubbssylt
2 msk utspädd jordgubbssaft eller lite skivade jordgubbar
Fyllning 2:
2 dl mjölk
6 msk snabbvispad vaniljsås pulver (marsans)
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde:
Garnering:
4 dl grädde
1 liter jordgubbar
TIPS! Det är gott att ha skivade frukter mellan bottnarna, som tex banan, vindruvor, ananas, jordgubbar eller något annat gott.

Gör såhär:
Börja med att göra vaniljkrämen. Blanda vaniljsåspulver med mjölk och vaniljsocker. Låt stelna i kylen i 10 min. Vispa 2 dl grädde och blanda med vaniljkrämen. Dela ett bakplåtspapper i 3 delar och lägg på ett tårtfat, då kan du kladda fritt och sedan försiktigt lossa bort pappret. Lägg ett tårtbotten på fatet, bred på vaniljfyllningen och lägg sedan på nästa tårtbotten. Ringla över lite jordgubbssaft över tårtbotten om du ska ha det på. Bred på sylten och lägg eventuellt på lite jordgubbar. Lägg på sista tårtbotten, vispa grädden och bred på den över hela tårtan. Lägg lite grädde i en spritpåse och dekorera kanterna. Avsluta med att toppa tårtan med jordgubbar. Så enkelt och lyxigt!GräddtårtaGräddtårtaGräddtårtaGräddtårta

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jessica Giandomenico
  12/04/2016 at 11:26

  Vilken tur att jordgubbarna mognar för fullt här hos oss… 😀 En bra anledning att baka tårta.

  • Reply
   Zeina
   13/04/2016 at 22:58

   Helt rätt. Jordgubbar är alltid gott 😀 älskar det!

  Leave a Reply