Dessert/ Efterrätt/ Glass

Ugnsbakad pumpa med kanel

Äntligen säsong för pumpa! Om du vill laga något riktigt läckert som kräver minimalt med jobb så är denna dessert exakt det du behöver. MAGISKT GOTT och busenkelt!

Ca 12 portioner
1 mellanstor pumpa (ca 1,2 kg, jag har använt en “klassisk” orange rund pumpa)
25 g smör
Ca 0,5 dl rörsocker strö (strösocker funkar också)
2 tsk kanel
Serveringsförslag:
Kolasås- recept finns HÄR!
Vaniljglass
Flingsalt

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Dela pumpan i mitten, kärna ur och rensa. Dela pumpan i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla klyftorna med smält smör, strö socker och kanel över. Baka mitt i ugnen i ca 25 min. Servera med glass, kolasås och flingsalt. MUMS!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply