Bolognesesoppa

Är du som mig, älskar sås och gärna vill ha mycket av det när du njuter av din bolognese? Då är detta perfekt att laga. Bolognesesoppa är en mustig soppa som smakar som en klassisk bolognese men med extra mycket sås. Det funkar strålande att ersätta högrev med köttfärs om du föredrar det, jag länkar nedan till en sådan soppa. Blir det en portion över är det perfekt att ha i matlådan dagen därpå.

6 portioner
500 g högrev
2 st morötter
2 st selleristjälkar
6 st vitlöksklyftor
1 st lök (gul eller röd)
Ca 800 g krossad tomat
3 msk tomatpuré
Ca 8 dl vatten
Rapsolja till stekning
150 g pasta
Kryddning:
1,5 msk torkad basilika eller 1 kruka färsk basilika
1 msk torkad oregano
1 msk balsamico eller balsamvinäger
1 msk dijonsenap (går att uteslutas)
1 msk paprikapulver
2 buljongtärningar (grönsak eller köttbuljong)
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Parmesan
Färsk basilika

Recept på köttfärssoppa hittar du HÄR!

Gör såhär:
Riv morot på grova sidan av rivjärnet, hacka lök och selleri i små tärningar. Finhacka eller riv vitlök, hacka köttet i tärningar (ca 1 cm).

Hetta upp olja i en rymlig gryta. Stek lök, selleri och morot under omrörning tills grönsakerna mjuknar och får en fin färg. Vänd i köttet, vitlök och stek under omrörning tills köttet får färg. Tillsätt oregano, basilika, paprikapulver, tomatpuré och stek lite till.

Vänd i krossad tomat, kokhett vatten , buljongtärningar, balsamico, dijonsenap och koka upp. Sänk värmen och låt soppan puttra under lock i ca 45-60 min, tills köttet blir helt färdiglagat.

Sänk värmen, vänd i pastan och låt sjuda på medelhög värme under lock tills pastan mjuknar. Blanda med jämna mellanrum och späd eventuellt ut med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med riven parmesan och färsk basilika vid servering. Enjoy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close