Fisk & Skaldjur/ Grekland/ Grönsaker

Lax med grekiska smaker

Saftig lax tillagad i långpanna med massa goda tillbehör. Älskar att laga fisk på detta sätt, låt allting gotta sig på en plåt och ställ sedan hela långpannan på middagsbordet och njut. Jag har smaksatt hela rätten med typiska grekiska saker som oregano, olivolja, oliver, tomater och paprika. Ljuvligt att avnjutas med tyrosalata, grekisk fetaostkräm.

6 portioner
1 kg lax
800 g färsk- eller delikatesspotatis
150 g körsbärstomater
2 rödlök
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 dl oliver
1 msk torkad oregano
2 tsk chili- eller paprikapulver
Juice från 1 citron
3-4 msk olivolja
Garnering:
Färsk oregano
Citronklyftor
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Tyrosalata
– Vispad fetaost smaksatt med dill

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Förkoka potatisarna i ca 4 min och sila av. Hacka lök och paprika i skivor. Skala vitlöken. Lägg laxen på plåt, lägg alla grönsaker på plåten. Pressa citron över allting. Krydda med oregano, paprikapulver, salt och peppar. Avsluta med att ringla olivolja över allting och tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 min. Garnera med färsk oregano och citronklyftor och servera!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply