Wok med färs och paprika

Lättlagad och mycket god wok med färs, lök och paprika. Servera gärna med dom oemotståndligt goda koreanska äggen, krispig broccoli och ris. Det blir en perfekt matlåda dagen därpå.

4 portioner
500 g färs (valfri sort, kött eller vego)
2 gula lökar
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära (ca 2 cm)
Rapsolja till stekning
Woksås:
0,5 dl söt soja (tex ketjap manis, kan ersättas med honung)
0,5 dl japansk soja
1 dl vatten
1 tsk majsstärkelse (gör såsen tjockare, kan uteslutas)
2 tsk sesamolja
1 tsk chiliflakes
Serveringsförslag:
Koreanska knarkägg
Ris och kokt broccoli

Gör såhär:
Hacka lök och paprika i strimlor. Hacka salladslöken. Riv ingefära och vitlök. Blanda ihop alla ingredienser till woksåsen och ställ åt sidan.

Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek löken lite snabbt. Vänd i paprola och stek lite till. Lyft bort från stekpannan ovh ställ åt sidan på ett fat.

Hetta upp olja och vänd ner färs, ingefära och vitlök, stek under omrörning tills färsen får färg och smular sig. Häll såsen över färsen och låt koka upp, låt puttra i 4-5 min. Sänk värmen till medelhög värme, vänd ner stekt lök och paprika. Blanda och vänd slutligen i salladslök. Servera gärna med ris, kokt broccoli och koreanska ägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close