Vegansk böngryta med sting- Middag på 30 min

Fantastiskt god och nyttig böngryta som du ganska snabbt slänger ihop. Du kan variera rätten genom att ha i de grönsaker eller kryddor du tycker om. Riktigt läckert och lättlagat.  
böngryta-7

4-6 portioner het böngryta med chili och grönsaker
4 portioner
4 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
2 morötter
1 rödlök
2 paprikor (röd och grön)
1-2 chili
350 g kokta kidneybönor
3 msk tomatpuré
4 dl vatten
Kryddor:
1 tsk Garam masala
1 tsk paprikapulver
0,5 kumminfrön eller pulver
0,5 tsk spiskummin
Salt och peppar

Gör såhär:
Hacka alla grönsaker. Hetta upp olja i en kastrull och stek dem på medelvärme tills de mjuknar. Lägg ett lock på grytan och låt grönsakerna ångas långsamt i ca 10 min. Vänd i alla kryddor och fräs lite snabbt. Vänd i tomtpure och häll sedan i vattnet och bönorna. Låt koka utan lock i 10 min. Lägg upp i tallrik och strö på färsk timjan eller persilja. Servera med ris, pasta eller bröd. Så enkelt men åh så gott!  böngryta-3

Join the Conversation

  1. Annika says:

    Hej! Kände mig inspirerad att göra den här grytan igen, och det får mig att insea att din blogg har blivit en av mina favoritplatser för att hitta recept. Vackra, härliga, smakrika maträtter och massor av vegetariska alternativ. Jättebra, speciellt så här i skördetid när det finns gott om grönsaker både i min trädgård och i mataffären. Det har blivit en del zuccini och zuccinirecept den här månaden, men idag alltså bönor och paprika i härlig tomatsås. Tack Zeina för den här bloggen, för alla goda recept och alla vackra bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close