Ugnsbakad torsk med sparris och tomat

Lättlagad middag som du enkelt gör på ett kick. Ugnsbakad fisk med sparris och tomat serverad med en fräsch och het chililimesås.

6 portioner
Ca 900 g torsk (använd en torsksida, torskfilé eller torskrygg)
2 knippen sparris
250 g körsbärstomater
1 citron
Olivolja
Salt & svartpeppar
Chililimesås:
3 dl gräddfil
1 lime
Liten knippe gräslök (kan ersättas med vitlök)
Grön tabasco (justera mängd efter smak)
Salt

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Bryt den träiga delen på sparrisen och lägg sedan sparrisen på en ugnsplåt. Lägg fisken på plåten och toppa sparrisen med körsbärstomater som du har delat i halvor.

Krydda allting med salt och svartpeppar. Riv zest från citronen över allting på plåten. Pressa citronen över allting och avsluta med att ringla olivolja på fisken, sparrisen och tomaterna. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.

Chililimesåsen: Hacka gräslök fint. Lägg gräslök, gräddfil och riven zest från 1 lime i en skål. Tillsätt grön tabasco efter smak, ju mer du har i desto starkare blir såsen. Pressa limen över, tillsätt salt och blanda. Servera såsen med fisken och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close