Saftiga kycklingspett med smak av saffran, en av mina favoriträtter från det persiska köket. Allra godast blir spetten om du grillar dom på grillen men det funkar förstås att grilla dom i ugnen också. Marinaden som innehåller yoghurt gör spetten extra saftiga i konsistensen. Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.
RECEPT PÅ RISET HITTAR DU HÄR!
6 spett med Djoje kebab
0,5 g saffranspåse
0,5 dl hett vatten
900 g kycklingbröstfilé
1 gul eller rödlök
1 lime
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
0,5 dl olivolja
Salt & svartpeppar
Tillbehör:
2-3 st tomater
3 lökar delade i halvor
Gör såhär:
Lös upp saffranet med 0,5 dl hett vatten och låt stå en stund.. Skär kycklingfileerna i bitar. Riv eller kör löken i en mixer. Pressa limen. Blanda ihop yoghurt, lime, den rivna löken, kryddorna, saffranet, olivolja, salt och svartpeppar. Vänd ner kycklingen i marinaden och låt kycklingen marineras en bra stund, ju längre desto godare smak. Gärna i kyl över natten eller en stund i rumstemperatur. Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.
I ugn: Värm ugnen till 250°, gärna med grillfunktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt så kycklingen inte fastnar. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 min, beroende på hur stark ugn du har, vänd efter halva tiden. Grilla även tomaterna och löken och servera bredvid. Servera med persiskt ris, recept finns HÄR!
Vad gott det ser ut!
Det blev jättegott!
Undrar dock hur du får dem saftiga? Gjorde exakt som du skrivit, tyvärr blev de lite torra.
Älskar dina recept, har testat såå många inom loppet av en vecka 🙂
Hej 🙂
Det kan bero på kycklingen, kanske hade du mindre bitar som behövde tillagas en mindre stund i ugnen? Kul att du gillar mina recept, glädjer mig att läsa. Önskar dig en trevlig helg med mycket god mat 😉 /Zeina
Ja det stämmer, de var mini haha. Då testar vi med större 🙂
Tack detsamma!
Kram
En fråga, ok att blanda ihop och lägga i marinad på kvällen för att sedan tillaga kvällen därpå?
Tack för fantastiska recept!
Hej,
Det funkar utmärkt 🙂 Tack snälla /Kram Zeina
Asalam
Vill gärna göra dessa men har bara crème freche hemma. Skulle det funka i stället för yogurthen.
Det funkar bra 🙂
Jag gjorde de här i går, men marinaden vart otroligt besk och kycklingen smakade mest lök och surt 🙁 varför ? Vill så gärna göra om de. För jag tror att detta är lika fantastiskt och gott som alla dina andra recept
Allt jag har testat från dig blir så gott. Tack. Nu har jag en fråga ang Djoje kebab. Denna ska jag laga till studentfest, 70 per. Kan jag laga och frysa in, värma sedan upp när det är dags? Eller blir det mycket sämre smak?
Tillagas just nu! Doftar ljuvligt! Hoppas det smakar lika gott 🙂 en fråga dock! Marinaden som blivit över, kan jag frysa in den?
hn4jh1
u2lzb6
5ndc76
5pekq6
sie1f7
75z90y
8mzrw3