Läcker smörstekt torskfilé som kryddas med lime,saffran, chili och gräslök. Serveras med stuvad spenat och kok potatis. En underbar kombination!
5 portioner
5 st Torskfilé
Santa Maria Seafood kryddmix (innehåller saffran, chili, fänkål, dill, lime, peppar)
3 msk finhackad gräslök
1 pressad lime
1 msk örtsalt/salt
5 msk vatten
3 msk smör
2 msk olja
Värm ugnen till 200°
Smält smör i en stekpanna, tillsätt oljan och stek sedan fisken på hög värme. Ca 2 min på varje sida. Stäng av värmen och strö på alla kryddor, citron och limesaft. Häll vatten i pannan och ta sedan in i mitten av ugnen. Låt tillagas i ca 10 min, beroende på hur tjock file du har.
Stuvad spenat
500 g hackad spenat, tinad (halvtinad går också bra)
25 g smör
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt,
0,5 socker
Svartpeppar och lite muskotnöt
Fräs smöret och mjölet i en kastrull en stund. Späd med mjölken och rör om tills såsen tjocknar på medelvärme. Rör sedan ner spenaten, alla kryddor och låt stuvningen puttra på medelvärme i ca 7 min, rör om då och då.
Servera med riven morot och kokt potatis.