Pizzasallad

Detta goda recept på pizzasallad fick jag från vår kära kvarters pizzeria. Tricket att få den riktigt god är blanda i ananasspad och att pressa kålen ordentligt med händerna när man blandar den. Då blir den sådär härligt mjuk men samtidigt krispig. Jag strimlar min vitkål med osthyveln, praktiskt och snabbt.

6 portioner
0,5 vitkål (mellanstor kål)
0,5 dl vit vinäger
2 msk torkad oregano
3 msk ananasspad (från konserverad ananans, kan bytas ut mot 1 msk socker)
2-3 msk rapsolja
1,5 tsk örtsalt/salt
0,5 tsk svartpeppar

Strimla kålen i tunna strimlor. Lägg över alla ingredienser i en bunke och blanda med händerna . Krama in vinägern ordentligt tills kålen mjuknar och släpper vätska. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, vinäger eller olja. Ställ i kylen minst 1 timme innan servering. Rör runt salladen igen med salladsbestick precis innan servering.
salladsallad2
sallad3

Join the Conversation

  1. Hej Zeina
    Varför min sallad blev mörkare efter en timme?

  2. Camilla says:

    Jag har rödkål hemma, skulle det funka tror du? 🙂 älskar dina recept!

    1. Kimme says:

      Det funkar

  3. Linda says:

    Absolut den godaste pizzasallad jag någonsin gjort. Inte alls så där frän av vinäger som många är. Barnen älskar denna !

  4. Sjukaste pizzasalladen jag gjort!! ALLA älskade den! Kommer göra den varje vecka nu

  5. Jenny Götesson says:

    Helt otroligt god pizzasallad! Tack så mycket!

  6. Robin says:

    Hade ingen ananasspad. Då jag använde apelsinjuice istället, blev kanongott det med.

  7. Paola says:

    Kan man ha ättika istället?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close