Detta goda recept på pizzasallad fick jag från vår kära kvarters pizzeria. Tricket att få den riktigt god är blanda i ananasspad och att pressa kålen ordentligt med händerna när man blandar den. Då blir den sådär härligt mjuk men samtidigt krispig. Jag strimlar min vitkål med osthyveln, praktiskt och snabbt.
6 portioner
0,5 vitkål (mellanstor kål)
0,5 dl vit vinäger
2 msk torkad oregano
3 msk ananasspad (från konserverad ananans, kan bytas ut mot 1 msk socker)
2-3 msk rapsolja
1,5 tsk örtsalt/salt
0,5 tsk svartpeppar
Strimla kålen i tunna strimlor. Lägg över alla ingredienser i en bunke och blanda med händerna . Krama in vinägern ordentligt tills kålen mjuknar och släpper vätska. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, vinäger eller olja. Ställ i kylen minst 1 timme innan servering. Rör runt salladen igen med salladsbestick precis innan servering.
Hej Zeina
Varför min sallad blev mörkare efter en timme?
Jag har rödkål hemma, skulle det funka tror du? 🙂 älskar dina recept!
Det funkar
Jag gjorde som det står i receptet. Men det smakar unket och surt/ beskt. Så ledsen jag blev när jag köpt hem allt extra för detta. Vart gick det fel?
Absolut den godaste pizzasallad jag någonsin gjort. Inte alls så där frän av vinäger som många är. Barnen älskar denna !
Sjukaste pizzasalladen jag gjort!! ALLA älskade den! Kommer göra den varje vecka nu
Hej Eva! Nu har det gått 3 år, gör du fortfarande den varje vecka? Vi gör, hälsningar från Malmö
Helt otroligt god pizzasallad! Tack så mycket!
Hade ingen ananasspad. Då jag använde apelsinjuice istället, blev kanongott det med.
Kan man ha ättika istället?
Älskar din pizzasallad!!!!! Sååå god!!