Hemmagjord ajvar

Vi älskar ajvar hemma och det finns inget som slår en hemmagjord ajvar.  Den smakar verkligen himmelskt gott och passar till sommarens alla grillade rätter. Oöppnad burk håller sig fint i kylen upp till 2-3 månader, öppnad burk ca 1-2 veckor.

1 burk ajvar
1 kg röd paprika eller spetspaprika
2 st aubergine
Färsk chili om du gillar hetta
4 vitlöksklyftor
1 msk vinäger
Olivolja eller rapsolja
Salt

Gör såhär:
Nagga aubergine med en kniv, det räcker att du gör 2 hack på varje. Lägg paprikorna, aubergine och eventuellt chili på grillen. Grilla grönsakerna tills skalet svartnar och lyft bort från grillen allt eftersom dom blir klara. Lägg i en bunke och täck med plast, låt svalna. Skala grönsakerna och låt rinna av i en sil.

Hacka med en kniv eller pulsera grönsakerna i en matberedare tills dom blir finhackade. Lägg paprika, aubergine och eventuellt chili i en het stekpanna. Ringla olja över. Tillsätt vitlök, vinäger och stek under städning omrörning på medelhög värme i ca 20-30 min. Smaka av med salt och stek lite till. Låt ajvarn kallna och lägg sedan i en steriliserad glasburk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close