Ägg/ Efterrätt/ Frukost

Pannkakor

Klassiska pannkakor är barnsligt gott! Ibland är pannkakor precis det man behöver. En klick lättvispad grädde, lite sylt och ett glas mjölk till det… vips så var man ett barn på nytt. Detta är ett vanligt grundrecept som alltid ger ett perfekt resultat på pannkakor och plättar.

Ca 12 st pannkakor
2,5- 3 dl vetemjöl (läs tips nedan)
6 dl mjölk
3 st ägg
1 krm salt
1 tsk socker
1 tsk vaniljsocker (valfritt)
10 g smält smör
Stekning:
Smör
TIPS! Ta 2,5 dl mjöl och låt smeten stå och svälla i ca 30-40 min, då får du tunna och frasiga pannkakor. Om du inte har tid att låta smeten svälla ska du istället ha i 3 dl mjöl.

Gör såhär:
Blanda alla de torra ingredienser i en skål. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen, blanda ordentligt. Ställ gärna smeten i kylen och låt svälla i 30 min så blir den lättare att steka. Smält smöret och blanda i smeten. Hetta upp en stekpanna och pensla med lite smör, lägg i lite smet och stek pannkakorna. Pensla stekpannan med lite smör vid behov.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Diana
    14/05/2017 at 08:25

    Kan man ta smeten stå i 1-2 i kylen?

    • Reply
      Zeina
      17/05/2017 at 13:48

      Absolut, det går jättebra.

  • Reply
    Mimmi
    10/11/2018 at 17:50

    Hej! Ska det vara 10g smör eller 100g smör?

    • Reply
      Zeina
      13/11/2018 at 08:15

      Hej,
      10 g stämmer bra

  • Reply
    Me
    20/06/2019 at 15:03

    Omg 100 g smör:| frågan över mig… Wow.. Chockad..

  • Leave a Reply